Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 15:27

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 21ο εργαστήριο – σεμινάριο στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs - Creative@Hubs» με θέμα:«

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία τα εγκαίνια ζωγραφικής-γλυπτικής του διεθνούς φήμης Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri με τίτλο «ΣΥΜΒΙΩΣΗ» την Τετάρτη 17 Αυγούστου  και ώρα 19:00 στο κτίριο Χρυσόγελου στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση  έλαβε χώρα στο πλαίσιο διενέργειας του 21ου εργαστηρίου πολιτιστικής βιομηχανίας του διακρατικού προγράμματος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας «Creative@Hubs».

Τα εγκαίνια της έκθεσης υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Τομέα Πολιτισμού & Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την «Contini Art Gallery».

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Υποσαχάριες Χώρες της Αφρικής Ιωάννης Πλώτας, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Χατζής, οι υπεύθυνοι του προγράμματος ”Creative@hub” του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Ρόμπολας και Βασίλης Αρτίκος, οι οποίοι χαιρέτησαν με ιδιαίτερη θέρμη τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τίτλο της εκθέσεως «Συμβίωση» που υποδηλώνει την ένωση διαφορετικών πολιτισμών και καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Η Δρ. Αρχιτέκτων-Μηχανικός & Προϊσταμένη Τεχνικής Υποστήριξης και Μουσειογραφίας του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών Μαριάννα Σαβράμη παρουσίασε τον καλλιτέχνη  κάνοντας ταυτόχρονη αναφορά στην τεχνοτροπία των έργων του. Τα έργα του Andrea Valleri είναι επηρεασμένα από το ρεύμα του κλασικισμού και αντλούν θέματα από τους αρχαίους μύθους, την λογοτεχνία και την φιλοσοφία. Ο όρος  «ΣΥΜΒΙΩΣΗ» που αποτελεί και τον τίτλο της εκθέσεως είναι ένας μεταφορικός όρος που μεταμορφώνει ιδανικές και πραγματικές καταστάσεις, βάσει των οποίων η "διαφορά" φτάνει στην "ένωση" χωρίς να χαθεί η ταυτότητα. Λιμνοθάλασσες Βενετίας και Μεσολογγίου, Ελλάδα και Ιταλία, παρελθόν και παρόν είναι μερικά από τα αρχέτυπα που χαρακτηρίζουν την έννοια αυτή. Τα έργα του Andrea Valleri  τα οποία είναι υλοποιημένα με την τεχνική της «pop art», προσφέρουν εικόνες στο κοινό το οποίο μέσω της φαντασίας δύναται να ερμηνεύσει τις ιδέες του καλλιτέχνη.

Στον χώρο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που άδραξε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την προσωπική συλλογή των έργων του. Μεταξύ των παρευρισκόμενων  έδωσαν το παρόν ο γνωστός συνταγματολόγος-καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ Σπύρος Βλαχόπουλος και οι απόγονοι της οικογένειας Χρυσόγελου.

 Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου με ώρες επίσκεψης 11.00 έως 13.00 και 20.00 έως 22.00 ενώ ο κ. Valleri θα βρίσκεται καθημερινά στον χώρο της έκθεσης κατά τις ώρες 20:00-22:00 ώστε να ξεναγεί ο ίδιος τους επισκέπτες και να έχουν την ευκαιρία για μια προσωπική συζήτηση μαζί του. 

Διαβάστηκε 346 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.