Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:05 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 20:32

Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία θέλουν να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βόμβα από την αιγυπτιακή ιστοσελίδα cairo24.com, καθώς αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο!

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα cairo24.com αποκαλύπτει ότι η Αίγυπτος, μαζί με την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία, θέλουν να αναλάβουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030!

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τις τελευταίες ώρες καθορίζονται οι τελικές ρυθμίσεις για την υποψηφιότητα της ανάληψης της 24ης κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη μεταξύ των τριών χωρών, αφού συμφώνησαν να υποβάλουν κοινό φάκελο!

Αναφέρει, δε, αναλυτικά: «Το Cairo 24 έμαθε από δικές του πηγές ότι στη συνάντηση τακτοποιήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, που περιελάμβαναν την παρουσίαση ενός εξαιρετικού φακέλου φιλοξενίας, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και να κερδίσει την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης.

Οι πηγές, που αρνήθηκαν να κατονομαστούν, είπαν ότι ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ashraf Sobhi, μίλησε για την πρόθεσή του να χτιστεί ένα μεγάλο γήπεδο στην πόλη El Alamein. Αναμένεται ότι ο κ. Sobhi θα παρουσιάσει όλα τα αποτελέσματα της συνάντησης στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, και όλα τα σημεία, που συμφωνήθηκαν, προκειμένου να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, πριν κατατεθεί ο φάκελος.

Το Cairo 24 είχε αποκαλύψει την πρόθεση της Αιγύπτου να υποβάλει κοινό φάκελο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, καθώς είναι πρόθεση της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό, και να επωφεληθεί της οικοδομικής έκρηξης, που γνώρισε η χώρα την πρόσφατη περίοδο»

Να σημειώσουμε ότι τη διοργάνωση του 2030 έχουν ζητήσει να αναλάβουν μέχρι στιγμής Μαρόκο-Τυνησία-Αλγερία, Ισπανία-Πορτογαλία και Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να καταθέσει φάκελο μαζί με τις Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, ωστόσο δεν προχώρησε.

Έχει τη σημασία του, πάντως, να θυμίσουμε ότι μέχρι το 2030, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Ελλάδα θα έχει αρκετά καινούργια γήπεδα. Μετά την OPAP Arena, δηλαδή, λογικά τότε θα είναι έτοιμα τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, και ενδεχομένως του Άρη, ενώ, φυσικά, ήδη υπάρχουν το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης».

sport-fm.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.