Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:25

Πέτρος Πέτρου - Λία η Σμυρνιά. Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πέτρος Πέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ καθώς και του Τμήματος Φαρμακευτικής . Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική , έχοντας ως μουσικά ακούσματα κλασσική μουσική και όπερα . Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο ωδείο Καλαμαριάς ”Μελωδία” κάτω υπό τη διδασκαλία του καθηγητή μουσικής κ Ιωάννη Τσαλίκη.

Λίγα χρόνια αργότερα μπαίνει στο χώρο της σύνθεσης γράφοντας μια όμορφη μπαλάντα με τίτλο ” Ξυπόλυτες Ελπίδες" σε στίχους ενός εξαιρετικού στιχουργού του Αναστασίου Ακρίτα . Το Δεκέμβριο του 2021 ξεκινά μια σειρά συνεργασιών με καταξιωμένους μουσικούς του χώρου . Στενός του συνεργάτης είναι ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης καθώς και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Λάππας. Συνεργάζεται επίσης με δύο εξαιρετικούς στιχουργούς τον Πέτρο Βασιλειάδη που είναι και ο παραγωγός του καθώς και τη  βραβευμένη στιχουργό και συγγραφέα Μιράντα Χρυσομάλλη . Το Μάρτιο του 2022 γράφει 2 κινηματογραφικές μουσικές με τίτλο ” Waves of Rain ” και το ”  Λία η Σμυρνιά ” καθώς και μια όπερα σε στίχους της Christie Bell με τίτλο ” Le Eaux Fleuurissent ”

Μέσα από την νέα του δισκογραφική στέγη Real Music και τον παραγωγό του Πέτρο Βασιλειάδη σχεδιάζει και μας υπόσχεται πολλά και όμορφα μουσικά ταξίδια για το μέλλον .

Διαθέσιμο και στο επίσημο κανάλι μας στο youtube αποκλειστικά!

ΛΙΑ Η ΣΜΥΡΝΙΑ:  

Διαβάστηκε 404 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.