Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 17:25

Γέφυρα & Messolonghi by locals για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης για φέτος της 10ωρης εκπτωτικής διέλευσης με επιστροφή για το Σαββατοκύριακο, είχε επισημανθεί ότι εκτός από τη σύμπλευση με αυτοδιοικητικούς θεσμούς και επαγγελματικές ενώσεις της περιοχής, η κυκλοφορία του θερινού προϊόντος της Γέφυρας αποτελεί και καρπό της συνέργειας της παραχωρησιούχου εταιρείας με συλλογικότητες πολιτών που δρουν υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου τους.

Μια τέτοια ξεχωριστή πρωτοβουλία πολιτών είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ – MESSOLONGHI BY LOCALS»
(https://messolonghibylocals.com/) που έχει ως όραμα την αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και ως σκοπό την ενίσχυση της συλλογικότητας στην τοπική κοινότητα του Μεσολογγίου.

Η πραγμάτωση της φιλοδοξίας αυτής επιδιώκεται μέσω της συμμετοχικής χαρτογράφησης της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου με τη μορφή πολιτιστικών διαδρομών και τη δημιουργία και προώθηση πολιτιστικών δράσεων. Στόχος της είναι η μελέτη, ανάδειξη και διαφύλαξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου, παράλληλα με τη δημιουργία προγραμμάτων εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού και οικοτουρισμού.

Χάρη στην ενεργοποίηση του δικτύου συνεργατών της, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. προσέφερε στον οργανισμό «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ» την παραγωγή ενός βίντεο γεμάτου από εικόνες που αναδεικνύουν θελκτικά τοπόσημα και αξιοθέατα σημεία, τα οποία εγγυώνται ισχυρές αναμνήσεις (και τάσεις επιστροφής) στον επισκέπτη, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν μεσολογγίτικα τοπία και γωνιές στα μήκη και τα πλάτη του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εικόνας μιας από τις πόλεις που γειτνιάζουν με τη Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, αφού κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στο παρελθόν με τη Ναύπακτο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ναύπακτος – Το χαμόγελό μας στην υπηρεσία σας»:

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ – ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»: https://www.gefyra.gr/prices/other-products/Karta-MAZI-SAVVATOKYRIAKO/

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.