Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:15 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 14:17

Ονειρική βραδιά, γεμάτη μελωδίες και μουσικά ταξίδια στο Ξενοκράτειο - Την Παρασκευή η Θεατρική παράσταση του Πανεπιστημίου του Kansas στην Κατοχή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ονειρική βραδιά γεμάτη μελωδίες και μουσικά ταξίδια απόλαυσε το κοινό στο κατάμεστο προαύλιο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι, από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Λειψίας με 80 Μουσικούς, το βράδυ της Δευτέρας, 18 Ιουλίου 2022.

Το κορυφαίο μουσικό γεγονός συνδιοργάνωνε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεως.

Ήταν  μια ποιοτική βραδιά, όπου ακούστηκαν αριστουργήματα της μουσικής, όπως το Κοντσέρτο για βιολί, Ρε μείζονα, έργο 35 του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, το Πρελούδιο στο «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» Ρίχαρντ Βάγκνερ, το Φινλανδία, έργο 26 του Γιαν Σιμπέλιους και το Κάρμεν σουίτα 1 του Ζωρζ Μπιζέ.

Επίσης ερμηνεύτηκαν σπουδαία έργα όπως το «Κάτω από κεραυνούς και αστραπές» του Γιόχαν Στράους του νεότερου και το Εμβατήριο του Radetzky Γιόχαν Στράους (πατέρα), η μελωδία που παίζεται στο τέλος του πρωτοχρονιάτικου κοντσέρτου από την Βιέννη δίνοντας κεντροευρωπαϊκό άρωμα στην ατμόσφαιρα.

Σε άλλο τόνο ακούστηκαν και περισσότερο περιπετειώδη και επίσης διάσημα κομμάτια  Κινηματογραφικής μουσικής από τα φιλμ «James Bond» και «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»  και ο κόσμος που παραβρέθηκε επευφημούσε την Ορχήστρα για τις καταπληκτικές ερμηνείες των μουσικών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή οι εορταστικές εκδηλώσεις για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022»

Την  Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ στην άνω πλατεία Κατοχής θα λάβει χώρα η Θεατρική παράσταση του Πανεπιστημίου του Kansas U.S.A, μια εκδήλωση που έρχεται να ενσαρκώσει και να εμβαθύνει την ήδη υπάρχουσα, πολυετή και ιδιαίτερα ενεργή αδελφοποίηση μεταξύ της Κατοχής και του St. Lawrence.

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.