Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  10:24 πμ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 09:59

Ούζιτσε-Παναιτωλικός 1-0: Ξεκίνημα με… δοκάρια και ήττα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ηττημένος έφυγε ο Παναιτωλικός στο πρώτο φιλικό επί σερβικού εδάφους. Οι Αγρινιώτες παρουσιάστηκαν διπρόσωποι, όντας καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά πιο νωθροί στο δεύτερο. Συνολικά 22 παίκτες αγωνίστηκαν, καθώς ο Αναστασίου άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα στην επανάληψη. Τα δοκάρια των Καρέλη και Μπελεβώνη ήταν οι σημαντικότερες τους στιγμές.

Με την γνωστή συνταγή του συστήματος 4-2-3-1 παρέταξε ο κόουτς Αναστασίου τον Παναιτωλικό. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Λιάβας, Κορνέλιους, Λαζαρίδης, Χουχούμης οι τέσσερις της άμυνας. Στα χαφ έλαβαν θέση οι Μάρτενσον και Βαρόνε, με τον Ντίαζ να αγωνίζεται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα εξτρέμ οι Ντουάρτε και Νικολάου, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Καρέλης.

Το πρώτο ημίχρονο

Νωθρά ξεκίνησαν οι Αγρινιώτες, κάνοντας πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη τους τελική καταγράφηκε στο 13’, με την μακρινή κεφαλιά του Καρέλη να μπλοκάρεται από τον αντίπαλο κίπερ.

Η πρώτη σημαντική στιγμή ήταν για τους Σέρβους. Στο 20’, ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ από διαγώνια θέση, ο Ανέστης επενέβη αποτελεσματικά κρατώντας το «μηδέν».

Στο 26’ ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει. Ο Ντουάρτε έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έσπασε προς τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να στρώνεται στον Βαρόνε ύστερα από κόντρες. Το συρτό σουτ του Ιταλού πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε η σημαντικότερη στιγμή του ματς μέχρι εκείνη την ώρα. Ο Λιάβας έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Καρέλη να κερδίζει την κατοχή της. Η μπάλα μετά το πλασέ με το δεξί που έκανε πιεζόμενος κατέληξε στο αντίπαλο δοκάρι.

Οι παίκτες του Τίτορμου ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Μέχρι το 40ο λεπτό είχαν άλλες δύο υποψίες ευκαιρίες με τους Νικολάου και Καρέλη, ενώ ωραίο μακρινό σουτ που μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο κίπερ έπιασε ο Μάρτενσον.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, χωρίς να υπάρξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Ο Παναιτωλικός μπήκε μουδιασμένος στο γήπεδο, αλλά μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κυριάρχησε και θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Η αγρινιώτικη άμυνα ανταποκρίθηκε καλά στις πολλές στημένες φάσεις του αντιπάλου. Πολλά τα λάθη στο χώρο του κέντρου στην αρχή, που όσο περνούσε η ώρα μειώνονταν. Ιδιαίτερα κινητικοί οι Ντουάρτε και Καρέλης, θετική η παρουσία του Λιάβα μεσοεπιθετικά. Καλό 45λεπτο κι από τον Ιβάν Βαρόνε.

Η επανάληψη

Ολικό λίφτινγκ στην ενδεκάδα του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος . Στεργιάκης κάτω από τα γκολπόστ, Σοροβός, Λάρσον, Μπακαδήμας, Χατζηθεοδωρίδης οι τέσσερις της άμυνας. Στα χαφ οι Φλόρες-Τσιγγάρας, με τον Ξενιτίδη να παίζει στο «10». Στα εξτρέμ οι Μόρσεϊ και Μπελεβώνης, στην κορυφή της επίθεσης ο Ζοάο Πέδρο.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης κύλησε αδιάφορα, με τους Αγρινιώτες να ψάχνουν τα πατήματα τους στο γήπεδο.

Στο 58’, μάλιστα, απειλήθηκαν σημαντικά καθώς ο εξτρέμ Πέτροβιτς αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Στεργιάκη.

Ένα λεπτό αργότερα η σέντρα-σουτ του Μπελεβώνη κόπηκε πριν μπει στην πορεία της μπάλας ο Πέδρο. Στο 62’ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ζίσοβιτς από τα αριστερά πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.

Οι ευκαιρίες των γηπεδούχων συνεχίστηκαν. Στο 68’, ο Μπακαδήμας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μια δυσκολη ομολογουμένως αμυντική ενέργεια και ο αντίπαλος επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής. Το σουτ του όμως αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον κίπερ Στεργιάκη. Μετά τη συγκεκριμένη φάση η Ούζιτσε προχώρησε σε πολλές αλλαγές.

Η κυριαρχία των Σέρβων μεταφράστηκε σε γκολ στο 74’. Ο Παναιτωλικός πιάστηκε στον ύπνο μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τζούκιτς βρέθηκε φάτσα με τον Στεργιάκη και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα αλλά προδόθηκαν και πάλι από το δοκάρι. Στο 77’, ο Τσιγγάρας κινήθηκε έξυπνα από τα πλάγια και έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μπελεβώνη. Το γυριστό σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού, όμως, τράνταξε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος του ματς αλλά οι τελικές πάσες των παικτών του δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Οι Σέρβοι, από την άλλη, είχαν μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Γκάιτς στο 89’ να περνάει άουτ. Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το μακρινό σουτ του Φλόρες στην εκπνοή έφυγε πολλά μέτρα εκτός εστίας.

Η δεύτερη ενδεκάδα του Παναιτωλικού είχε μέτρια απόδοση, δεχόμενη σημαντικές ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Η αφύπνιση της ξεκίνησε μόλις έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά το δοκάρι στέρησε από τον Χρήστο Μπελεβώνη ένα υπέροχο τέρμα. Κινητικοί οι Φλόρες και Ξενιτίδης, που ζητούσαν διαρκώς την μπάλα από τους συμπαίκτες τους αλλά οι τελικές τους ενέργειες ήταν ημιτελείς.

Η σύνοψη

Με ήττα ξεκίνησε τις φιλικές του αναμετρήσεις στη Σερβία ο Παναιτωλικός. Στο πρώτο μέρος οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και θα μπορούσαν να προηγηθούν.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν πιο αναιμικοί και δίκαια ηττήθηκαν από την ομάδα του Ούζιτσε, αν και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με το σουτ του Μπελεβώνη που κατέληξε στο δοκάρι.

Ο κόουτς Αναστασίου μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από παιχνίδια σαν αυτό, τόσο για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, όσο και για τις θέσεις που απαιτείται μεταγραφική ενίσχυση.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των Σέρβων προς την ομάδα του Παναιτωλικού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τίτορμος τιμήθηκε από τον σύλλογο του Ούζιτσε, ενώ πριν την έναρξη του ματς ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Σερβίας.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο, στηρίζοντας την Σλόμποντα Ούζιτσε και χειροκροτώντας τους Αγρινιώτες. Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Σερβίας ξεκινά σε 10 μέρες από σήμερα.

 

Δρέλλιας Νικόλαος

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 266 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News