Τρίτη, 21η Μαίου 2024  7:53 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 09:05

Περήφανο το Αγρίνιο για τον μαθητή Μανώλη Πετράκη-χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περήφανο είναι το Αγρίνιο για τον Μανώλη Πετράκη, μαθητή του 2ου ΓΕΛ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ).

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στο Όσλο στις 6-16 Ιουλίου 2022, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία.

Η Ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων. Βρέθηκε μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό. Όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν και κατέκτησαν δύο Αργυρά μετάλλια, τρία Χάλκινα και μια Εύφημη Μνεία

Η ελληνική ομάδα 

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο διδάκτωρ Μαθηματικών Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Οι μαθητές αυτοί αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 25000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Σημαντική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ο Μανώλης Πετράκης έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς μαθηματικών. Προσφάτως άλλωστε κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην 39η Βαλκανική Μαθητική Ολυμπιάδα.

Ενδεικτικό στοιχείο του αντικτύπου της επιτυχίας των μαθητών στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι το πλήθος αναρτήσεων στα social media:

καλλιανος 19 7 2022
agrinionews.gr
Διαβάστηκε 681 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.