Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:06 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 21:29

Νέο τοπόσημο αποκτά το Αιτωλικό! (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέο τοπόσημο αποκτά το Αιτωλικό! Έκκληση από την εθελοντική ομάδα «λιμανάκι Αιτωλικού» για ενίσχυση με κάθε τρόπο, ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης το παλιό εγκαταλελειμμένο καΐκι. Ποιος είναι ο σκοπός των εθελοντών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” και τι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:  

Για ακόμη μια φορά ο εθελοντισμός κάνει το «θαύμα» του στο Αιτωλικό! Μετά από την καθοριστική συμβολή για την ανάδειξη της περιοχής «λιμανάκι», η ίδια εθελοντική ομάδα «επανέρχεται» σήμερα και στη δυτική παραλία του Αιτωλικού «αναγεννά» και μετατρέπει σιγά – σιγά ένα παλιό ξύλινο καΐκι στο νέο σήμα κατατεθέν του Αιτωλικού, έχοντας ως σκοπό να μετατρέψει το σημείο σε πόλο έλξης!

«Η μεγάλη ναυπηγική παράδοση του Αιτωλικού, προσδοκά να βρει σε αυτό το σημείο, ένα σημαντικό ίχνος της παλιάς της αίγλης, εκεί που πριν από κάποια χρόνια λειτουργούσε το τελευταίο σημαντικό καρνάγιο του Αιτωλικού από τον ναυπηγό Αντ. Βλαχόπουλο.

Ο χώρος αυτός ταυτόχρονα, συνδεδεμένος με το «λιμανάκι» ως στάση μιας διαδρομής, την προτομή του Φρανκ Αμπνευ Άστιγκς και την ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας, όπου γίνονται πολλές εκδηλώσεις, θα γίνει σίγουρα ένας τουριστικός προορισμός για την πόλη μας» τόνισε στην «Σ» ο Λάμπρος Χαρέλος, ένας εκ των μελών της ομάδας εθελοντών που φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει το Αιτωλικό με τις παρεμβάσεις της σε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και παράλληλα να διδάξει τι μπορούν να καταφέρουν ο εθελοντισμός και η συνεργασία!

Σύμφωνα με τον κ. Χαρέλο, έχουν ήδη αποκατασταθεί τα ξύλινα στοιχεία του σκαριού ύστερα από χορηγία, ενώ υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ακόμη, ώστε το καΐκι να πάρει την τελική του μορφή.

Οι εκκρεμότητες αυτές απαιτούν σημαντικό κόστος, ενώ ιδιαίτερη δαπάνη απαιτεί η συντήρηση του εσωτερικού του σκάφους, ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε επισκέψιμο χώρο, ο οποίος να έχει άμεση επαφή με την ναυπηγική τέχνη και παράδοση!

Για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, η δημιουργία ενός σύγχρονου «τοπόσημου» που να «προέρχεται» από τα σπλάχνα της παράδοσης για την περιοχή, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «λιμανάκι Αιτωλικού» κάνουν έκκληση σε όλους της κατοίκους της περιοχής και σε όσους αγαπούν το Αιτωλικό να ενισχύσουν την προσπάθειά τους, είτε οικονομικά, είτε με χορηγία υλικών, για να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν το εγχείρημά τους.

Η εθελοντική ομάδα έχει δείξει στην τοπική κοινωνία και στους Αιτωλοακαρνάνες σοβαρά «δείγματα γραφής», με αποτέλεσμα η ενασχόλησή τους να αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα!

«Η ομάδα εθελοντών «λιμανάκι Αιτωλικού» έχει ενταχθεί στο περιβαλλοντολογικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού. Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και όλους τους συμπολίτες μας που το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας και ευχόμαστε για την επιτυχία αυτού του έργου. Μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 694 721 3432 και 694 894 8518 για σχετικές πληροφορίες» τόνισε ο κ. Χαρελος.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νέο τοπόσημο αποκτά το Αιτωλικό! (εικόνες)

Νέο τοπόσημο αποκτά το Αιτωλικό! (εικόνες)

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 311 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα