Κυριακή, 24η Σεπτεμβρίου 2023  1:31 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 09:52

«Γιώργο άλλαξε ρότα» λέει στον Παπαναστασίου πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης απευθύνεται στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Αφορμή τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα αλλά και τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφορικά με τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Παναγιώτης Κατσούλης ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου προβαίνει σε διχαστικές δηλώσεις. Τον κατηγορεί ότι εκπέμπει έντονο «Αντί Μεσολογγιτισμό» ή «Υπέρ Πατριωτικό Αγρινιωτισμό» και ότι φθάνει εμμέσως αλλά πλην σαφώς να θέτεις ακόμη και θέμα πρωτεύουσας του νομού. Τον προτρέπει μάλιστα να… αλλάξει ρότα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου παραλείπει να επισημάνει ότι όλο αυτό το διάστημα επί της ουσίας ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν θέτει ο ίδιος ζητήματα αλλά απαντά σε αιτιάσεις από μεριάς Μεσολογγίου.

Παράλληλα, παραλείπει να τοποθετηθεί σχετικά με το κλίμα που διαμορφώθηκε από μεριάς φορέων και εκπροσώπων της πόλης του Μεσολογγίου έναντι του Αγρινίου, που απέφευγαν ακόμη και να το ονοματίσουν, χαρακτηρίζοντάς το ως «γειτονική μεγάλη Πόλη».

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αγαπητέ Γιώργο,

Επέτρεψε μου να χρησιμοποιήσω τον πρώτο ενικό στην επιστολή μου, αφού γνωριζόμαστε σχεδόν μια 20ετία και στη διάρκεια αυτής της διαδρομής έχουμε συνεργαστεί ικανοποιητικά στον Α και στο Β βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ομολογώ πως τους τελευταίους μήνες πολιτικά/θεσμικά δεν σε αναγνωρίζω.

Είναι δυνατόν εσύ Γιώργο,

Ο επί οκτώ συνεχή έτη Δήμαρχος Αγρινίου – του πρώτου πληθυσμιακά και οικονομικά δήμου της Αιτωλοακαρνανίας – και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, να έχεις τους τελευταίους μήνες κάνεις σημαία σου ένα εκκλησιαστικό θέμα;

Προσωπικά δεν γνωρίζω αντίστοιχη περίπτωση στη μεταπολιτευτική ιστορία της αυτοδιοίκησης στη χώρα που να συνέβη κάτι τέτοιο. Αν λαθεύω διόρθωσε με.

Είναι δυνατόν εσύ Γιώργο,

Με αφορμή τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που πρώτος εσύ έθεσες ως υπέρτατη διεκδίκηση, να προβαίνεις σε διχαστικές δηλώσεις και πράξεις (4-3 το σκορ υπέρ σου, όσον αφορά τους Δημάρχους του Νομού!), σε μια περίοδο που έπρεπε να έχεις αναλάβει ενωτικές πρωτοβουλίες για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας σε τούτο εδώ τον τόπο;

Είναι δυνατόν εσύ Γιώργο,

Που έχεις υπηρετήσει το Νομό τόσο ως Νομαρχιακός Σύμβουλος όσο και ως υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, να εκπέμπεις ταυτόχρονα με τον «εκκλησιαστικό οίστρο» και έντονο «Αντί Μεσολογγιτισμό» ή «Υπέρ Πατριωτικό Αγρινιωτισμό» και να φθάνεις εμμέσως αλλά πλην σαφώς να θέτεις ακόμη και θέμα πρωτεύουσας;

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω την τελευταία σου δήλωση (5/7/2022), κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση.

«Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά».

Ακολούθως δε έριξες και «άλλο λάδι στη φωτιά», τοποθετώντας πάνω σε μια «ζυγαριά» πλαστών αντιθέσεων το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, λέγοντας πως «Το λάθος είναι ότι έχουμε ένα καλομαθημένο παιδί κι ένα που δεν το κοιτάμε, το μεγάλο, αυτό που προσφέρει περισσότερα».

Αλήθεια Γιώργο,

Γιατί πετάς τόσο εύκολα στον κάλαθο των αχρήστων τις επί σειρά ετών θέσεις σου και θέσεις ολάκερης της αυτοδιοίκησης του Νομού, περί «διακριτών ρόλων» και «ενιαίων διεκδικήσεων» για τους 7 δήμους του Νομού;

Αλήθεια Γιώργο,

Πόσο καλύτερή θα ήταν η κατάσταση μας, αν αντί διχαστικών μετώπων για εσωτερική κατανάλωση είχες δρομολογήσει ουσιαστικά ενωτικά μέτωπα για:
• Τον αφανισμό των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.
• Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου που αργοπεθαίνουν και μάλιστα εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
• Τα μεγάλα έργα που καρκινοβατούν, όπως η κάθετη σύνδεση Ιονίας Οδού – Αγρινίου και Αγρίνιου – Καρπενησίου, την οδική σύνδεση Θέρμου – Ναυπάκτου και Θέρμου – Αγρινίου, τον οδικό άξονα Αστακού – Πλατυγιαλιού – Ιόνιας Οδού, την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου οδικού μας δικτύου, τον οδικό άξονα Μεσολόγγι – Αστακός (παραϊόνια οδός).
• Το διαλυμένο εγγειοβελτιωτικό σύστημα άρδευσης των αγροτών μας.

Αγαπητέ Γιώργο,

Δεν γνωρίζω υπό το βάρος ποιών εσωτερικών πολιτικών και δημοτικών προβλημάτων προσφεύγεις σε αυτή την ακραία λαϊκιστική πρακτική και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω.

Επειδή όμως σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο, είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι ότι η νέα σου «θεώρηση» είναι παντελώς αδιέξοδη και μόνο νέα δεινά θα συσσωρεύσει στον πολύπαθο τούτο τόπο.

Γι’ αυτό Γιώργο,
Όσο υπάρχει καιρός ακόμη,
Άλλαξε ρότα!

Φιλικότατα

Παναγιώτης Α. Κατσούλης»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 421 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.