Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:26 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 19:34

Όλγα Δασκαλή: Στο ίδιο έργο θεατές!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έγινε και αυτό! Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να ζητήσω ενημέρωση για ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων ετών στο Μεσολόγγι, αυτό της αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με την υπεύθυνη – εκ μέρους του Δήμου- Μηχανικό και κανόνισα ως Πρόεδρος της Κοινότητας, να γίνει Συμβούλιο Κοινότητας στις 14 Ιουλίου, ώστε να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση του Συμβουλίου Κοινότητας και όλων των πολιτών (τα συμβούλια μεταδίδονται απευθείας) με καλεσμένη την Μηχανικό του Δήμου.

Στόχος να ακούσουμε την περιγραφή του έργου, να γίνουν ερωτήσεις-προτάσεις και να λυθούν απορίες.
Σήμερα, δέχθηκα τηλεφώνημα, με το οποίο ενημερώθηκα ότι ο Δήμαρχος δεν επιθυμεί η μηχανικός να έρθει στο συμβούλιο μας και να μας ενημερώσει!

Για ένα από τα σημαντικότερα έργα για το Μεσολόγγι, το Συμβούλιο Κοινότητας αποκλείεται από την ενημέρωση και μάλιστα ο Δήμαρχος δίνει εντολή σε υπάλληλο να μην έρθει στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Συγνώμη, αλλά που ζούμε;

Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο πνοής για την πόλη που μας θέλει ενωμένους (αυτοδιοίκηση και πολίτες) ώστε να γίνει άμεσα, με την λιγότερη όχληση και με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σημαντικό μέλημα και αίτημα του συμβουλίου μας είναι η μέριμνα από τώρα, για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση!

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία είναι να προβλεφθεί από τώρα σε κάθε κομμάτι που θα γίνεται σκάψιμο, να αντικαθίσταται η άσφαλτος σε όλο το πλάτος του δρόμου και όχι μόνο στο “σκαμμένο κομμάτι”. Κάτι το οποίο είναι στο χέρι μας να προτεραιοποιηθεί ως έργο, να εξοικονομηθούν οι πόροι και να προβλέψουμε να γίνει παράλληλα με την εν λόγω εργολαβία. Είναι επίσης σημαντικό να μάθουμε ότι το έργο αυτό θα γίνεται τμηματικά. Να μας κοινοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα αλλά και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητούσαμε στο Συμβούλιο Κοινότητας της 14ης Ιουλίου, στο οποίο είχαμε καλέσει την υπεύθυνη μηχανικό του έργου.
Εδώ είναι το λινκ από την ιστοσελίδα του Δήμου για όποιον θέλει να ενημερωθεί περαιτέρω:
http://messolonghi.gov.gr/?p=11674

Δημοσιοποιώ αυτή την συμπεριφορά και κατάσταση που είναι η καθημερινότητα που βιώνει το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου, το οποίο τρία χρόνια τώρα ασθμαίνει για τα αυτονότητα. Η ευθύνη της απαξίωσης ενός κυττάρου της δημοκρατίας βαρύνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή!

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, επαναλαμβάνω ότι ένα τέτοιο έργο πνοής πρέπει να μας βρει ενωμένους και ενημερωμένους!

07-07-2022

*Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 394 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.