Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 19:02

Άμεση παρέμβαση της ΕΘΕΑΣ για τις μεθοδεύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΕΘΕΑΣ αναδεικνύει την σε εξέλιξη μεθόδευση, κάνοντας λόγο για φωτογραφικές διατάξεις της προκήρυξης.

Υπόγειες διεργασίες για την προκήρυξη του έργου «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα», καταγγέλλει η ΕΘΕΑΣ, η οποία με επιστολές - παρέμβαση προς το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύει την σε εξέλιξη μεθόδευση, κάνοντας λόγο για φωτογραφικές διατάξεις της προκήρυξης και «πάρτυ των ημετέρων» σε βάρος του δημοσίου, των αγροτών και των Συνεταιρισμών.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε επιχειρηθεί η παρόμοια μεθόδευση. Τώρα με επανάληψη τμημάτων της προηγούμενης προκήρυξης, την οποία είχε αμετάκλητα ακυρώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, το σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα, κατευθύνεται σε συγκεκριμένους εργολάβους - αναδόχους, με αποτέλεσμα οι κύριοι χρήστες των ψηφιακών εφαρμογών και δικτύων που θα αναπτυχθούν να απουσιάζουν παντελώς.

Σημειώνουμε ότι η ΕΘΕΑΣ, θεωρεί απολύτως απαραίτητη την ψηφιακή μετάβαση του αγροτικού τομέα καθώς η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών θα ωφελήσει τα μέγιστα την ίδια την παραγωγή, άρα και την εθνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά άμεσα τους αγρότες της χώρας και τα συνεταιριστικά τους σχήματα: Στα χωράφια των αγροτών θα εγκατασταθούν τα νέας τεχνολογίας συστήματα, απ' τις καλλιέργειες των αγροτών θα γίνεται η συλλογή δεδομένων, οι ίδιοι οι παραγωγοί θα κληθούν στην πραγματικότητα να υλοποιήσουν το έργο, που σε τελική ανάλυση αυτούς πρέπει να υπηρετήσει και όχι τα όποια εργολαβικά συμφέροντα.

  • Δείτε τις επιστολές σε ΥπΑΑΤ και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΕΔΩ και ΕΔΩ
  • Δείτε την επιστολή σε ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ
  • Δείτε την επιστολή σε ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ 
Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία