Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  3:49 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 17:35

Πώς να κλείσετε περισσότερες συνεντεύξεις για δουλειά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις μέρες μας είναι όλο και πιο δύσκολο να βρει κάποιος δουλειά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μη χάσετε καμία ευκαιρία για εργασία να πάει χαμένη. Ένα πρώτο βήμα για να βρείτε την επόμενη εργασία σας είναι το να κλείσετε μία συνέντευξη για δουλειά, κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται εύκολο, ωστόσο θέλει να προσέξει κανείς στις λεπτομέρειες για να μπορέσει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Αν θέλετε και εσείς να μάθετε τα σωστά βήματα για να μπορέσετε να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη εργασία σας, συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε πώς να κλείνετε περισσότερες συνεντεύξεις για εργασία.

1.Ένα καλό βιογραφικό

Το βιογραφικό σας είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει ο υπεύθυνος των προσλήψεων, και αποτελεί την πρώτη εντύπωση που θα δώσετε ως επαγγελματίας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για ένα πολύ καλό βιογραφικό. Μία πολύ καλή λύση είναι να δοκιμάσετε τον δημιουργό βιογραφικών, CVmaker, για να κάνετε την ζωή πιο εύκολη.

Ένα πολύ καλό βιογραφικό πάντα αυξάνει τις πιθανότητες για να σας καλέσουν για συνέντευξη. Το μέγεθος ιδανικά θα πρέπει να είναι μία σελίδα, διαφορετικά θα κουράσετε τον αναγνώστη και μπορεί να δώσετε αρνητική εντύπωση. Επίσης, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται πολλά χρώματα και αλλαγές σε γραμματοσειρά και μέγεθος γραμμάτων, καθώς αυτό θα κάνει δύσκολη την ανάγνωση του βιογραφικού. Τέλος, φροντίστε τα στοιχεία να είναι ενημερωμένα και να περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας μόνο οι πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως παλαιότερες θέσεις σε αντίστοιχο κλάδο και δεξιότητες για αυτή την συγκεκριμένη θέση που κάνετε αίτηση. 

2.Κάντε αίτηση σε πολλές θέσεις

Σας προτείνουμε να κάνετε αιτήσεις σε πολλές θέσεις, έτσι ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες για να σας καλέσουν για συνέντευξη. Πολλές φορές μάλιστα, δε θα σας δοθεί απάντηση στην αίτησή σας, επομένως θα χάσετε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας απάντηση για μία θέση η οποία έχει χαθεί. 

Αν επιθυμείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε, κοντά στον τόπο κατοικίας σας ενώ η αγορά εκεί είναι περιορισμένη, ίσως θα πρέπει να ρίξετε λίγο τον πήχη καθώς κάθε πόλη ή χώρα έχει διαφορετική αγορά εργασίας. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε αίτηση και σε άλλες πόλεις ή σε παραπλήσιο κλάδο, στον οποίο μπορείτε να δουλέψετε λόγω της προυπηρεσίας σας. 

3.Αφήστε καλή εντύπωση

Κάτι το οποίο συχνά ξεχνάμε, είναι ότι πίσω από τα αμέτρητα βιογραφικά βρίσκονται άνθρωποι. Καλό θα ήταν να το θυμίζετε αυτό στους μελλοντικούς σας εργοδότες. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η περίπτωση στην οποία σας απορρίπτουν από μία θέση εργασίας. Μπορείτε να δείξετε ότι εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για τη θέση στέλνοντας ένα μήνυμα. Πολλές φορές ο υποψήφιος που προσλαμβάνεται δεν καταφέρνει να ανταπεξέλθει με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ή να τον απολύσουν. Μαντέψτε ποιός/ά θα είναι πιο ψηλά στην λίστα ως επόμενος υποψήφιος.

Εν κατακλείδι

Η αγορά εργασίας είναι ένας δύσκολος χώρος, για αυτό θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές μας, να είστε έτοιμοι για πολλές συνεντεύξεις για εργασία!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 607 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.