Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:39 μμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 11:48

«Αρχ/της Επιφάνιος Καραγεώργος: Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας-Άξιος να ανυψωθεί στον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Χρήστου Παπαδημητρίου

Προ εξαμήνου περίπου εκοιμήθη ο χαρισματικός Επίσκοπος της Μητροπόλεώς μας κ.κ. Κοσμάς, αδόκητο γεγονός που βύθισε την Αιτωλ/νία στο πένθος και τη θλίψη. Υπηρέτησε για δέκα έξι χρόνια την εκκλησία ως επίσκοπος με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αρκούμενος στο καθήκον για το κήρυγμα του Ευαγγελίου και την πνευματική καθοδήγηση των πιστών.

Ήδη επίκειται η εκλογή του νέου Επισκόπου, ο οποίος θα διαδεχθεί τον κοιμηθέντα Μητροπολίτη μας.

Μεταξύ των φερομένων ως υποψηφίων για την ηγεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας είναι και ο Αιτωλοακαρνάνας Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος, που είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τον κοιμηθέντα Επίσκοπο και ήταν το δεξί του χέρι σ’ όλες τις πνευματικές και κοινωνικές δραστηριότητές του.

Νοιώθω ιδιαίτερα μεγάλη τιμή, ηθικόν μου καθήκον, χαρά και ικανοποίηση που μου δίνεται η ευκαιρία να γράψω λίγες γραμμές για τον καθ’ όλα άξιο πατέρα Επιφάνιο, για τα σπάνια χαρίσματα που διαθέτει και του αξίζει να ανυψωθεί στον Επισκοπικό βαθμό της Ιερωσύνης και να αναδεχθεί στην Ιερά Μητρόπολή μας τον κοιμηθέντα Επίσκοπο κ.κ. Κοσμά, όπως κατά κοινή ομολογία επιθυμούν, διακαώς, όλοι οι συμπολίτες του Αιτωλ/νάνες.

Ο Αρχιμανδρίτης πρωτοσύγκελλος Επιφάνιος διαθέτει όλα τα προσόντα που πρέπει να έχει ο Επίσκοπος, όπως τα καθορίζει ο Απόστολος Παύλος στην Α’ προς Τιμόθεον επιστολή του στο κεφάλαιο Α’ δ’ 12-13.

Συγκεκριμένα: πρόκειται για κληρικό που είναι εγκρατής και προσεκτικός, σώφρων, σεμνός, φιλόξενος, ικανός να διδάσκει στους άλλους τον λόγο του Θεού. Έχει, αδιαμφισβήτητα την καλή μαρτυρίαν περί της αμέμπτου ζωής του, από τους έξω της Εκκλησίας ανθρώπους, όπως το απέδειξε σε όλο το διάστημα της πολύχρονης διαδρομής του ως πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος της πόλεώς μας.

Θα προσθέσω ότι πρόκειται για πρότυπο κληρικού, που γνωρίζει να συνδυάζει το χθες με το σήμερα, την παράδοση με την ανανέωση, το ασκητικό ήθος της Ορθοδοξίας με την κανονική της δραστηριότητα.

Σεμνός, ταπεινός, διακριτικός, ιεροπρεπής, ευγενής, ιεραποστολικός, φιλακόλουθος, δηλαδή όπως απαιτεί ο Απόστολος Παύλος «τύπος των πιστών εν λόγω, εν αναστροφή, εν αγάπη, εν πνεύματι, εν πίστει, εν αγνεία». Είναι δηλαδή τύπος και παράδειγμα των πιστών στο λόγο του, στη συναναστροφή του με τους ανθρώπους, στην αγάπη που δείχνει προς όλους, στην πνευματική ζωή, στην φωτισμένη πίστη, στην αγνότητα και καθαρότητα της ζωής του.

Διακρίνεται επίσης για την καθαρότητα της σκέψεως, την δημιουργικότητα, την εργατικότητα, την ευθύτητα και ειλικρίνεια του χαρακτήρος, τον ένθεον ζήλον και την θυσιαστικήν προσφοράν προς την Εκκλησία, στοιχεία και αρετές που αποκαλύπτουν την ποιότητά του, ως κληρικού και ανθρώπου.

Είναι έξοχος ομιλητής, με χάρισμα συναρπαστικού ιεροκηρυκτικού λόγου, βαθύτατα θεολογικού.

Ελπίζω ότι οι αναμφισβήτητες ανωτέρω αρετές και τα πνευματικά χαρίσματα που διακρίνουν τον Αρχιμανδρίτη Πρωτοσύγκελλο, κ. Επιφάνιο, να αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια στις συνειδήσεις των εκλεκτόρων μελών της Ιεραρχίας και να τον αναδείξουν Επίσκοπο της Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας.

Το ζητούν όλοι οι Αιτωλ/νες, το επιβάλλουν οι απαράμιλλες πνευματικές και ηγετικές αρετές του.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 495 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.