Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:36 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:41

Πώς κατάφεραν να πρωτεύσουν υποψήφιοι του Αγρινίου – Τι λένε για τους στόχους και τα όνειρά τους στη “Συνείδηση”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιδόσεις αντάξιες της καλής προετοιμασίας που είχαν κάνει και της προσήλωσης στο στόχο τους πέτυχαν υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Αγρίνιο.

Πρωτεύσαντες μίλησαν στην εφημερίδα «Συνείδηση» και αναφέρθηκαν τόσο  στην προσπάθεια που κατέβαλαν όσο και στους στόχους τους.

Δείτε τις υψηλότερες βαθμολογίες στα Γενικά Λύκεια της πόλης

Στο 1ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Θεόδωρος Φασούλας με 19.230, ακολουθεί η Ραφαηλία Γίδαρη με 18.779 και Ιωάννα – Ανδριάνα Ψαρρά με 18.710
Στο 2ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Γιώργος Καρτέρης με 19.10 (Μ.Ο), ακολουθεί ο Λευτέρης Λαζαρίνης με 19.05 (Μ.Ο) και ο Σωτήρης Πεσλής με 18.65 (Μ.Ο).
Στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι η Θεοδώρα Σκουτέρη με 19.160, ακολουθεί η Μαρία – Ελένη Σκιαδά με 18.800 και η Πηνειώ Μέντζου με 18.600.
Στο 4ο ΓΕΛ Αγρινίου η πρώτη είναι η Ελένη Γυφτάκη με 17.98, ακολουθεί ο Σπύρος Κρικρής με 17.90 και ο Σωκράτης Πότσιος με 17.63
Στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτη είναι η Αναστασία Κάκου με 18.2, ακολουθεί ο Παναγιώτης Παπαευθυμίου με 17,53 και ο Χρήστος Καλαντζής με 17,5
Στο 6ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Αθανάσιος Σακελλαρίδης (από 18.88 έως 19.175 ανάλογα τη σχολή που θα επιθυμεί), ακολουθεί ο Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος (από 18.080 έως 18.700 ανάλογα τη σχολή που θα επιθυμεί) και η Δήμητρα Σαλαούνη (από 18.205 έως 18.480 ανάλογα τη σχολή που θα επιθυμεί)
Στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου πρώτος ήρθε ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης με 18.395, ακολουθεί η Ευτυχία Κανατσούλη με 17.880 και η Ελένη Παπαθανασίου με 17.570.

Τι είπαν στη “Σ” για την εμπειρία των εξετάσεων και που στρέφεται το ενδιαφέρον τους για σπουδές

Ο Λευτέρης Λαζαρίνης από το 2ο ΓΕΛ τόνισε: «Μου αρέσει η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ. Η φετινή χρονιά ήταν επίπονη, κουραστική με πολύ διάβασμα. Είχε τις χαρούμενες στιγμές, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά. Υπήρχε ελεύθερος χρόνος, αλλά ήταν λίγος, συνεπώς προσπαθούσα να αξιοποιήσω καλά το χρόνο μου. Όλα τα χρόνια του Λυκείου παίζουν ρόλο για την προετοιμασία, βάζεις τις βάσεις. Όταν ξεκινήσουν οι εξετάσεις δεν καταλαβαίνεις πως περνάνε» τόνισε ο Λευτέρης Λαζαρίνης.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην υποτροφία που εξασφάλισε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία στην Αμερική. «Πέρυσι παρακολούθησα ένα πρόγραμμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας που συμμετείχαν παιδιά από την Ε.Ε. και την Αμερική. Μετά την απόδοσή μου στο πρόγραμμα κατέθεσα τα απαραίτητα χαρτιά και μετά από μια σειρά συνεντεύξεων βγήκαν τα αποτελέσματα και κέρδισα την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αμερικής στην Πενσυλβάνια. Ήμουν στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες και έτσι αποφάσισα και έδωσα. Θα φύγω όμως για το πανεπιστήμιο της Αμερικής, όπου οι ευκαιρίες είναι περισσότερες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Λευτέρης Λαζαρίνης

Ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου ανέφερε: «Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική. Με τα μόριά μου στοχεύω στην Αλεξανδρούπολη ή την Πάτρα. Εξαρτάται πόσο θα πέσουν οι βάσεις. Είμαι απόφοιτος και είχα ήδη βγάλει την ύλη μια φορά και γι’ αυτό δεν εξαντλήθηκα ιδιαίτερα. Σε όσους ξεκινήσουν τη διαδικασία θα τους έλεγα να μην επηρεάζονται από συμβουλές για τον τρόπο του διαβάσματός τους. Ο καθένας ξέρει καλύτερα πως αποδίδει καλύτερα. Το πρόγραμμα στο διάβασμα είναι το καλύτερο».

Ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης

Η Αναστασία Κάκου 5ο ΓΕΛ τόνισε: «Στοχεύω στην Ιατρική ή την Φαρμακευτική και γενικότερα στον κλάδο αυτό. Περιμένω να δω πώς θα πάνε οι βάσεις και βλέπουμε. Φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη και απαιτητική καθώς γυρίσαμε σε μια νέα κανονικότητα. Προσπάθησα να μην έχω άγχος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά τους τελευταίους μήνες το άγχος βγήκε στην επιφάνεια και αγχώθηκα ειδικότερα τις ημέρες των εξετάσεων. Τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να τρέφονται σωστά, να βγαίνουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φροντίσουν ώστε να υπάρχει χρόνος για να κάνουν ασκήσεις, για να καλύψουν πιθανά κενά, όπως επίσης να ξεκουράζονται».

Η Αναστασία Κάκου

Η Μαρία – Ελένη Σκιαδά από το 3ο ΓΕΛ ανέφερε: «Ενδιαφέρομαι για Νομική στην Αθήνα. Ήταν πραγματικά απαιτητική χρονιά και ο ελεύθερος χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος, αλλά με τον σωστό προγραμματισμό μπορείς να τα καταφέρεις. Το σημαντικότερο είναι να έχεις πρόγραμμα και να είσαι μεθοδικός, να βάλεις στόχο και να είσαι αποφασισμένος να στερηθείς κάποια πράγματα, ενώ σίγουρα απαιτείται μεγάλη υπομονή».

Η Μαρία – Ελένη Σκιαδά

Η Φαίη Κανατσούλη από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου είπε: «Η σχολή που με ενδιαφέρει είναι η Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Η φετινή χρονιά ήταν απαιτητική και προφανώς είχε τις δυσκολίες της, αλλά εν τέλει όλα πήγαν καλά. Φυσικό ήταν να υπάρχει πίεση και άγχος, αλλά όλα σε διαχειρίσιμα πλαίσια, με μεθοδικότητα οργάνωση και προσήλωση στον στόχο. Η διαδικασία των Πανελληνίων ήταν απλή και λιγότερο ψυχοφθόρα απ’ ότι νομίζουμε. Οι συμβουλές μου για τα υπόλοιπα παιδιά που θα δώσουν είναι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, να έχουν πίστη στον εαυτό τους και να νιώθουν υπερήφανοι για την προσπάθεια τους. Εμπόδια και δυσκολίες υπάρχουν πάντα αλλά με υπομονή και επιμονή τα ξεπερνούν και αποκτούν αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους, καθώς στο τέλος όλοι θα βρουν τον δρόμο τους».

Η Φαίη Κανατσούλη

Ο Παναγιώτης Παπαευθυμίου από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου σημείωσε: «Σκέφτομαι, είτε για τη Νομική, είτε για Ψυχολογία, δεν έχω όμως κατασταλάξει ακόμη. Η φετινή χρονιά ήταν προσαρμογής στα νέα δεδομένα, επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα και έπρεπε να προσαρμοστούμε και να προσαρμοστούμε και στις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος για να πετύχουμε τους στόχους μας, ωστόσο κύλησε ομαλά θεωρώ η χρονιά για όλους. Δεν χρειάζεται άγχος, πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, καλή ψυχολογία και προσήλωση».

Ο Παναγιώτης Παπαευθυμίου

Η Δήμητρα Σαλαούνη από το 6 ΓΕΛ δήλωσε: «Σκέφτομαι την Ιατρική, αλλά δεν αποφάσισα σε ποιον τομέα ακόμη. Η διαδικασία των Πανελλαδικών ήταν αγχωτική, γιατί όλη την χρονιά προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Χρειάζεται συστηματικό διάβασμα, να έχεις φροντίσει να έχεις βάλει βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σημαντικό είναι και το πρόγραμμα στο διάβασμα. Η χρονιά ήταν αγχωτική, δεν μου έλειψε κάτι, είχα χρόνο για ξεκούραση και να δω τους φίλους μου, αλλά ήταν πάνω απ’ όλα το διάβασμα».

Η Δημήτρα Σαλαούνη

Η Ραφαέλα Γίδαρη από το 1ο ΓΕΛ σχολίασε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά είμαι ανάμεσα από Ιατρική και Φαρμακευτική. Η χρονιά φέτος ήταν πολύ απαιτητική για μένα, χρειάστηκε αντοχή και προσωπικός χρόνος για πράγματα που μου αρέσουν, ώστε να βρίσκω διέξοδο από την πίεση και την καθημερινότητα. Η διαδικασία των Πανελλαδικών ήταν ήπια και όχι τόσο αγχωτική, όπως την περίμενα. Στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές, τα συμβουλεύω ότι χρειάζονται συγκέντρωση και υπομονή. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και θέληση για να πετύχουν τον στόχο τους».

Η Ραφαέλα Γίδαρη

Η Ιωάννα – Ανδριάνα Ψαρρά από το 1ο ΓΕΛ ανέφερε: «Ενδιαφέρομαι για την Ιατρική Σχολή, με ενδιαφέρει η σχολή και όχι η πόλη. Τον τομέα που θα ακολουθήσω δεν το έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά σκέφτομαι για την ψυχιατρική. Η διαδικασία των Πανελλαδικών ήμουν εξοικειωμένη, έδωσα για δεύτερη χρονιά φέτος και πήγα πιο χαλαρά, με λιγότερο άγχος και πιο ψύχραιμη. Η χρονιά ήταν δύσκολη, είχε αρκετό διάβασμα, ενώ ο ελεύθερος χρόνος συρρικνώθηκε, αλλά όλα αυτά έγιναν συνειδητά. Η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά ωραία. Είχα περάσει Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, αλλά ήθελα Ιατρική. Παρακολούθησα μαθήματα στην Φαρμακευτική, αλλά αποφάσισα να δώσω πάλι για Ιατρική που μου αρέσει περισσότερο».

Η Ιωάννα – Ανδριάνα Ψαρρά

Ο Θάνος Σακελλαριάδης από το 6ο ΓΕΛ σημείωσε: «Ήταν μια απαιτητική χρονιά κατά την οποία φρόντισα να μελετάω συστηματικά και να διατηρώ την ψυχολογία μου σε καλό επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και όλους όσους με στήριξαν και να τονίσω πως οι κόποι τελικά ανταμείβονται»!

Ο Θάνος Σακελλαριάδης

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 864 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα