Πέμπτη, 18η Αυγούστου 2022  7:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 18:21

Μεσολόγγι : Συνάντηση Δήμου – Εμπορικού Συλλόγου για το έργο της ύδρευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου προς τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Ιουνίου συνάντηση της διοίκησης του Συλλόγου με τον δήμαρχο Κώστα Λύρο, τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο και τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών Θανάση Βάσση, με αντικείμενο το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Μεσολογγίου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο εκπροσώπησε σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. με επικεφαλής τους αντιπροέδρους Νίκο Ρήγα και Χρήστο Κοντούλα εν τη απουσία του προέδρου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου λόγω επαγγελματικού ταξιδιού. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, επίσης, ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί με απόφαση της διοίκησης ως σύμβουλος παρακολούθησης της πορείας του συγκεκριμένου έργου από πλευράς Συλλόγου.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος κ. Ρήγας ανέφερε ότι ο Σύλλογος δεν είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση του έργου, καθώς η αντικατάσταση των απαρχαιωμένων σωλήνων αμίαντου θα ωφελήσει τη δημόσια υγεία και θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου χωρίς απώλειες νερού. Από την άλλη, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην ολοκλήρωση αντίστοιχου βεληνεκούς έργων του Δήμου κατά τα προηγούμενα χρόνια δημιουργεί έντονη ανησυχία στα μαγαζιά, καθώς αν επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, τότε θα προκληθεί γενικό μπλακ άουτ στην αγορά και δεκάδες επιχειρήσεις του Μεσολογγίου θα κινδυνεύσουν άμεσα με χρεωκοπία.

Για αυτό τον λόγο ο Βασίλης Σπυρόπουλος μίλησε στη συνέχεια και ζήτησε από τον δήμαρχο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να μεριμνήσουν για την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που θα τεθούν στον εργολάβο για την τμηματική αποπεράτωση του έργου, σε ό,τι αφορά τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και τις αρτηρίες εισόδου και εξόδου από την πόλη.Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη χρήσης κατάλληλων μηχανικών μέσων εκσκαφής των δρόμων (όπως για παράδειγμα ερπυστριοφόρος τροχός), τα οποία θα διασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή όχληση της αγοράς και την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση κάθε τμήματος του έργου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Λύρος δεσμεύτηκε να υπάρχει συνεννόηση με τα μαγαζιά κατά την κατασκευή του έργου για την αποφυγή προβλημάτων, καθώς και πλήρης ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα και τις τεχνικές λεπτομέρειες προς τον Σύλλογο, από τον οποίο ζήτησε τη συνεργασία του για την ομαλή πρόοδο των εργασιών. Στο κλείσιμο της συνάντησης τα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή ότι, κατόπιν πρότασης του προέδρου κ. Πασιόπουλου την οποία έκαναν αποδεκτή, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος έχει προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας με νομικούς συμβούλους, ώστε να υπάρχει νομική κάλυψη των συναδέλφων και του Συλλόγου σε θέματα που άπτονται του συγκεκριμένου έργου, ενώ επίσης ανάλογη συμφωνία έχει γίνει με μηχανικό, ο οποίος θα αναλάβει να καθοδηγήσει τον Σύλλογο και το νομικό τμήμα σε περαιτέρω ενέργειες που ενδεχομένως χρειαστεί να γίνουν, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των εμπόρων και των επιχειρηματιών της πόλης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 68 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα