Τρίτη, 16η Αυγούστου 2022  6:50 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 17:45

Γεωργαντάς σε Αραχωβίτη: Μην επενδύετε στην αποτυχία ΟΣΔΕ. Θα εκτεθείτε!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Να μη επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποτυχία της διαδικασίας των δηλώσεων για την ενιαία ενίσχυση γιατί θα εκτεθεί, συνέστησε στον Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντάς ήδη έχουν κάνει οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ 400.000 αγρότες και καθημερινά ο ρυθμός των δηλώσεων ξεπερνά τις 20.000, σε ένα σύστημα που είναι ενταγμένο στο gov.gr, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία στους αγρότες, αλλά με μικρότερο κόστος για τους ίδιους.

Όπως εξήγησε η μικρή παράταση (έως τις 14 Ιουλίου) δόθηκε προκειμένου όλοι οι αγρότες να μπορέσουν να επισκεφθούν τα ΚΥΔ και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Όσον αφορά το κόστος παραγωγής, ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών από εθνικούς πόρους ξεπερνούν τα 220 εκατ. ενώ ανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα διατεθούν επί πλέον 100 εκατ. περίπου από ευρωπαϊκούς πόρους.  Θύμισε παράλληλα μια σειρά θεσμικών μέτρων όπως η μείωση της φορολογίας κατά 50% στο εισόδημα των αγροτών που μετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και στη συμβολαιακή γεωργία, μέσω των οποίων ενισχύεται το ατομικό τους εισόδημα.

Επίσης σε ό,τι αφορά στα καύσιμα είπε ότι οι αγρότες ωφελούνται:

  1. Από την ενίσχυση των 15 λεπτών στην αντλία, χωρίς όριο, για το πετρέλαιο.
  2. Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που θα δοθεί εντός του Αυγούστου
  3. Από τα γενικά μέτρα για όλους τους πολίτες.

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, γιατί την ενδιαφέρει η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αλλά και η στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Διαβάστηκε 65 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα