Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:14 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 17:35

Καλοκαίρι με τα παιδιά μας - Μαθαίνουμε διασκεδάζοντας - Βιβλία με δραστηριότητες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Header-general

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Μαθαίνουμε διασκεδάζοντας

Το "σύμπαν" μας είναι τα παιδιά μας και η πίστη σε αξίες ζωής, σε παιδικά χαμόγελα και ανοικτές αγκαλιές...

Οι εκδόσεις Πορφύρα προτείνουν βιβλία που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν το περιβάλλον στο οποίο ανήκουν αλλά και να γνωρίσουν βαθιά και ουσιαστικά την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

 

Σχολικός εκφοβισμός-Σχολική ενσυναίσθηση

book

 

button

  • Για να μη φοβάστε εάν σας προκύψει μία περίπτωση bulling, όπως αυτή που βίωσε η Ροκανούλα από τον Ροκανούλη.
  • Για να πιστέψετε ότι στη ζωή υπάρχουν συναισθήματα όπως η αγάπη, η φιλία και η καλοσύνη που μπορούν να διαχειριστούν τον θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί.

Με αφορμή το βιβλίο: «Ο Νταής του ποντικοσχολείου», τα παιδια ευαισθητοποιούνται στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής ενσυναίσθησης. Η πλοκή του εκπαιδευτικού προγράμματος βοηθά τον μαθητή να συνειδητοποιήσει ότι το καλό του καθενός εξαρτάται από το καλό του διπλανού μας.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Δείτε το video και την εκδήλωση για το βιβλίο

 

Προστατεύοντας το περιβάλλον

book

 

button

  • Τα παιδιά ταξιδεύουν στον πανέμορφο Ωκεανό αλλά και στο Σκουπιδονήσι, ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια.
  • Πώς μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε το περιβάλλον μας πριν να είναι πολύ αργά; Η απάντηση είναι απλή: Αρκεί να το αγαπήσουμε σαν το ίδιο μας το σπίτι.

Με αφορμή το βιβλίο «Το σκουπιδονήσι του Ωκεανού», τα παιδιά μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες εξασκούν τη σκέψη τους και διεγείρουν τα συναισθήματά τους. Μέσα από ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης και του σεβασμού προς το περιβάλλον με τη χρήση υλικών που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά με βιωματικό τρόπο συνειδητοποιούν τη δική τους συμμετοχή και ευθύνη στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Δείτε το video του βιβλίου

 

Παιδιά με ιδιαίτερα ικανότητες-Διαχειρίζομαι το διαφορετικό

book

 

button

  • Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην διαφορετικότητα και την ιδιαίτερη σημασία της αποδοχής της ώστε να ζήσουμε μία ολοκληρωμένη ζωή.

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει την μοναδική σχέση με τους συνανθρώπους μας που συχνά θεωρούμε λιγότερο ικανούς, λιγότερο έξυπνους, με μειωμένες και όχι ειδικές ικανότητες. Τους λίγο ή και πολύ διαφορετικούς. Αυτούς που η κοινωνία μας πασχίζει να αναγνωρίσει ως ισότιμους, ως πολύτιμους για την εν γένει ισορροπία του κόσμου μας. Στον αγώνα αυτό, όλοι το ξέρουμε, συχνά αποτυγχάνει. Ένα βιβλίο που υπογραμμίζει την σημασία της ενσυναίσθησης.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Μήνυμα της συγγραφέως για το βιβλίο

Δείτε το video και την εκδήλωση για το βιβλίο

 

Παιδιά πρόσφυγες-Μπες στη θέση τους

book

 

button

  •  Η μακρά και δύσκολή πορεία της «προσφυγιάς»
  •  Η συνάντηση με το «διαφορετικό» και το «ξένο»
  •  Η αποδοχή και η αλληλεγγύη

Με ασκήσεις ενσυναίσθησης

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να φύγουν από την πατρίδα τους διωγμένοι και απελπισμένοι παίρνοντας έναν δρόμο μακρινό, ίσως για μια νέα πατρίδα. Η μακρά και δύσκολη πορεία της «προσφυγιάς» περνάει μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, μικρά και μεγάλα καράβια που δεν φτάνουν σε κανέναν προορισμό, καχύποπτους ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεχθούν το «ξένο» και «διαφορετικό».Κάπου στο βάθος όμως ξεπηδάει η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που κάνουν την ελπίδα να ανθίσει ξανά.
Η συγγραφέας, έχοντας μελετήσει κείμενα και ζωγραφιές που έχουν φτιάξει τα ίδια τα προσφυγόπουλα, καταφέρνει να μιλήσει για σκληρές αλήθειες με έναν διακριτικό ποιητικό τρόπο, που ευαισθητοποιεί χωρίς να τραυματίζει την παιδική ψυχή.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Μήνυμα της συγγραφέως για το βιβλίο

Δείτε την εκδήλωση για το βιβλίο

 

Τρώγοντας σωστά-Μεγαλώνουμε καλά

book

 

button

  •  Η καθημερινή μας διατροφή πρέπει να έχει γεύση και ποικιλία.
  •  Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για να αναπτυχθεί σωστά και να έχουμε πάντα δύναμη, ενέργεια και καλή υγεία.

Με αφορμή το βιβλίο «Το μυστικό της τροφοπυραμίδας», οι μικροί μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν το ταξίδι των ηρώων στα άδυτα της τροφοπυραμίδας, και παράλληλα να λύσουν γρίφους, να μάθουν παροιμίες, νόστιμες συνταγές, καθώς και να ζωγραφίσουν με βασικό σκοπό τη διατροφική ισορροπία, και μεγάλο έπαθλο, την υγεία. Μέσα από δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν τη βάση της διατροφικής πυραμίδας και γνωρίζουν τους υδατάνθρακες που έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, την αξία των πρωτεϊνών για το σώμα μας, αλλά και των φρούτων και των λαχανικών για την παραγωγή βιταμινών που είναι σημαντικές στην ανάπτυξη του οργανισμού μας.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Δείτε το video για το βιβλίο.

 

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Αρχαίας Αγοράς

book

 

button

  •  Πώς ήταν η ζωή των ανθρώπων στην Αρχαία Ελλάδα, τα μικροεπαγγέλματα, τα μεγάλα έργα. Ποιος ήταν ο ρόλος του πολίτη;
  •  Πώς γυμνάζονταν οι νεαροί Αθηναίοι;
  •  Με ποιον τρόπο έκαναν τις αγοραπωλησίες τους; Πώς συνάζονταν στη συνέλευση της Εκκλησίας του Δήμου και ψήφιζαν; Πώς δίκαζαν και πού;

Το χρονικό μιας αρχαιολογικής ανασκαφής ξετυλίγεται υπέροχα μέσα από εικόνες και λέξεις. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο που, ενώ μοιάζει φανταστικό, θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινό εισάγοντας τα παιδιά στη μαγεία της Αρχαιολογίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προτείνει επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων των παιδιών.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Δείτε το video για το βιβλίο.

 

1922 - 100 χρόνια Μικρασιατικής καταστροφής

1821 - 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

book

 

button

  • Η συνάντηση και ο Όρκος των Φιλικών
  • Η πυρπόληση της τούρκικης ναυαρχίδας στη Χίο
  • Ο αποχαιρετισμός των στρατιωτών μας το ’40
  • ’40: Η διάσωση της σημαίας από τον νεαρό τότε παππού Δημήτρη
  • Οι ημέρες του Πολυτεχνείου

Η επανάσταση του 1821, το Έπος του 1940, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τρεις ιστορικοί σταθμοί με πρωταγωνίστρια την ελληνική σημαία! Ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ιστορικές στιγμές που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία μας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στη δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου από τον εμψυχωτή, τη θεατρική παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων με τη συμμετοχή των μαθητών, και τέλος τη ζωγραφική και τις κατασκευές με υλικό από τις σελίδες του βιβλίου.

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Δείτε το video για το βιβλίο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκδόσεων Πορφύρα πραγματοποιούνται χωρίς την προϋπόθεση αγοράς βιβλίου. Σας επισκέπτονται οι συγγραφείς μας ή ειδικοί εμψυχωτές που μυούν τα παιδιά με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στο νόημα των βιβλίων.

Επιλέξτε ένα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και εντάξτε το στην ευέλικτη ζώνη ή στο σχολικό σας πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

 

book

book

 

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.