Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:27 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 19:04

Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 ωφελούμενους – Ποιους θα αφορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η διάρκεια διαμονής των ωφελουμένων θα ορίζεται στις 6 διανυκτερεύσεις

Καταιγισμός αιτήσεων έχει σημειωθεί για τα voucher φθηνών διακοπών μέσω του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός, καθώς έχουν ξεπεράσει τις 300.000. Την ίδια ώρα, ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης προανήγγειλε νέο πρόγραμμα για μια άλλη κατηγορία πολιτών. Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα θα αφορά 25.000 χιλιάδες συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν συγκαταλέγονταν σε αυτό που «τρέχει», όπως γνωστοποίησε ο κ. Πρωτοψάλτης στο Mega.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς θα είναι το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους. Οι αιτήσεις θα ειναι αντίστοιχες με το τρέχων, «εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι πιο σύντομη, γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν», τόνισε.

Σύμφωνα με την Ημερησία, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των δικαιούχων και οι σύζυγοι.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023. Η διάρκεια διαμονής των ωφελουμένων θα ορίζεται στις 6 διανυκτερεύσεις, ενώ για πληγείσες περιοχές πιθανότατα θα είναι περισσότερες.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 316 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία