Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:03

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο Μάριος Σαλμάς για τα ζητήματα υποστελέχωσης- εφημεριών, επίκειται κι επίσκεψη Γκάγκα (φωτο-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, όπου και συναντήθηκε με τον προσωρινό διοικητή του Ιδρύματος, Μιχάλη Σερασκέρη.

Κατά την έξοδό του από τη συνάντηση κι αφού ευχαρίστησε τον διοικητή για τη συνεργασία που είχαν παραχώρησε δηλώσεις, στις οποίες και αναφέρθηκε στα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου, σε ότι αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στο μείζον ζήτημα των εφημεριών στη Χειρουργική Κλινική.

«Το Νοσοκομείο Αγρινίου πρακτικά ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται. Έχει 234 ανεπτυγμένες κλίνες οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 87, συν δέκα οφθαλμολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται ημερήσια. Το μισό και παραπάνω δηλαδή Νοσοκομείο είναι άδειο. Δεν είναι άδειο γιατί ο κόσμος δεν νοσεί. Ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται. Σταδιακά αυτό πρέπει να ανακτηθεί. Στην προηγούμενη παρέμβασή μου για τη ΜΕΘ Covid με τους 42 θανάτους στα 42 περιστατικά που νοσηλεύονταν υπήρχε λάθος απόφασης μετατροπής της ΜΕΘ χωρίς εκπαίδευση και προετοιμασία σε έκτακτες συνθήκες. Σε μία μονάδα που είχε προσφέρει πολλά στο νομό, που από το 2009 στελεχώθηκε με εξαιρετικούς εντατικολόγους και έσωσαν πολλές ζωές, συμβάλλοντας σημαντικά και εξαιρετικά για έκτακτες συνθήκες. Τα ποσοστά όταν μετατράπηκε σε Covid δεν ήταν επιτρεπτά. Για αυτό και επανήλθε σε αυτό που χρειάζεται η κοινωνία, για έκτακτα περιστατικά. Αυτό το θέμα δρομολογήθηκε προς επίλυση», τόνισε αρχικά.

Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι στον οργανισμό υπάρχουν 355 άτομα εκ των οποίων υπηρετούν σε μάχιμη θέση οι 286. 70 άτομα δεν είναι στο Νοσοκομείο, ποσοστό περί τα 20%. «Ένας στου πέντε ενώ είναι διορισμένος δεν είναι στη θέση του. Γιατί; Κάποιοι είναι σε αναστολή λόγω covid, 15-20 έχουν θέματα με ΚΕΠΑ, άδειες κυήσεως και άλλοι λόγοι για τους οποίους πρότεινα ότι πρέπει να μπει κόφτης. Δεν γίνεται να λείπουν όλοι μαζί και να μην μπορεί ο διευθυντής της χειρουργικής να βάλει ορθοπεδικά χειρουργεία και ο κόσμος να πηγαίνει στην Αθήνα».

«Υπάρχουν όμως και θέματα που αφορούν την ηγεσία του Υπουργείου. Το τελευταίο έτος έφυγαν 11 γιατροί και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν τέσσερις. 15 το σύνολο. Με τρεις μόνιμες οργανικές θέσεις που θα έρθουν δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί ο χαρακτηρισμός υποβάθμισης της Υγείας. Επικοινώνησα με την αναπληρώτρια Υπουργό, κ. Γκάγκα και τον διευθυντή του Υπουργού. Η κ. Γκάγκα δεσμεύθηκε ότι στις επόμενες 20 μέρες θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο. Θα ακούσει τις προτάσεις μου αλλά πρέπει να βρούμε λύση», υπογράμμισε σε ότι αφορά το ζήτημα του ιατρικού προσωπικού.

Καταλήγοντας ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε στα ζήτημα που έχει ανακύψει με τις εφημερίες στη Χειρουργική Κλινική:

«Πράγματι είναι κουρασμένο το Σύστημα. Οι γιατροί δεν πληρώνονται ανάλογα της δουλειάς τους. Δουλεύουν περισσότερο από ότι μπορούν να υποστηρίξουν. Υπάρχει υποστελέχωση, ειδικά με τις συνταξιοδοτήσεις. Παρακάλεσα τους γιατρούς να βάλουν «πλάτη» μέχρι να βρεθεί λύση. Δεν πρέπει να σταματήσει να εφημερεύει η Κλινική. Είναι μη αποδεκτό. Κι αυτό και οι εναλλάξ εφημερίες. Δεσμεύομαι σήμερα ότι αν δεν λυθεί το ζήτημα σε ένα μήνα από τώρα θα ξανακάνω δηλώσεις και δεν θα είμαι ευχάριστος. Το Νοσοκομείο και ο κόσμος προέχουν. Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας όταν το διακύβευμα είναι το επίπεδο των Υπηρεσιών στο νομό. Παρακάλεσα τους γιατρούς να μην βάλουν το βέτο των έξι εφημεριών. Ξέρουν ότι έρχονται να υπηρετήσουν και στα δύσκολα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στερηθούν τις ζωές τους αλλά στην κρίσιμη αυτή στιγμή τους ζήτησα να συμβάλλουν είκοσι μέρες, ένα μήνα μέχρι να βρεθούν λύσεις».

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 427 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/