Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:33 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 18:33

Στον Άη Στράτη ο δήμαρχος Θέρμου για την εκδήλωση μνήμης του Νικόλαου Σιαλμά- Η θυσία του περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμπληρώνονται 30 χρόνια (18 Ιουνίου 1992) αφότου ο 27χρονος Θέρμιος υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς έπεσε για την πατρίδα.

Σκοτώθηκε σε αποστολή αναχαίτισης στον Άη Στράτη κατά την εικονική αερομαχία με τα τουρκικά F-16, αυτός με το Mirage F-1 CG.

Ο Νικόλαος Σιαλμάς πέρασε το πάνθεον των ηρώων και η χώρα δεν τον ξεχνάει.

Φέτος μάλιστα που οι τουρκικες απειλές έχουν χτυπήσει «κόκκινο» η εκδήλωση στη μνήμη του θα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

Εκεί στο Αγιο Ευστράτιο, στο μνημείο με το σύμβολο της σμηναρχίας του Νίκου Σιαλμά και το ακρωτήρι που πήρε το όνομα του, την Παρασκευή θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Παρών θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και φυσικά κλήθηκε και θα παραστεί ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Οι δύο δήμοι άλλωστε έχουν αδελφοποιηθεί.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.