Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:21 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 18:11

Γέφυρα Επισκοπής: Πολλά και ποικίλα τα θέλγητρά της…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι ένας τόπος προκλητικός, που συνδυάζει βουνό και τη γαλάζια απόχρωση της Λίμνης Κρεμαστών. Διαθέτει ένα φυσικό κάλλος και όμορφα ξωκλήσια. Πολλά τα θέλγητρα της Αιτωλοακαρνάνικης γης που μείναν έρμαια της εγκατάλειψης και δεν χαρακτηρίζονται από υπέρμετρη κοσμοσυρροή. Υπάρχουν όμως και αυτοί που τα ανακαλύπτουν και δείχνουν το μέγεθος αυτής της μοναδικής ομορφιάς!

Μια διαδρομή μέσα στον Παρακαμπύλιο ελατοσκέπαστο όγκο της , αποτελεί αναμφίβολα έναν ιδανικό προορισμό για μια σύντομη, αξέχαστη απόδραση που τόσο ανάγκη έχει η πλειονότητα των κατοίκων του «κλεινού άστεως» των Αγρινιωτών και όχι μόνο, προκειμένου να αποτινάξουν, έστω για λίγο, το δυσβάστακτο φορτίο της ψυχοφθόρας αστικής καθημερινότητας.

Εξόρμηση στα ορεινά της Παρακαμπύλιας φυσικής ομορφιάς… Ομορφιά, που κατακλύζεται από μια πανδαισία χρωμάτων και αισθήσεων. Η άγρια φύση δίνει απλόχερα ανάσα ζωής και το γαλήνιο τοπίο χαρίζει απεριόριστη ψυχική υγεία!

Το βουνό, ο Έλατος και η τεχνητή λίμνη είναι αυτό που σε αποζημιώνει, καθώς διαβαίνεις μέσα από τα χωριά της ορεινής Τριχωνίδας.

Χωριά δίχως μέλλον, απομεινάρια της εγκατάλειψης. Αργοσβήνουν μαζί με τις ρίζες μας!

Χωριά που ακόμα έχουν να δώσουν, σε όποιον τα επισκέπτεται!

Μια όμορφη διαδρομή, που έρχεται να σκιάσει η εγκατάλειψή της, η Εθνική οδός της ντροπής που χρόνια τώρα από όλες τις αρχές του τόπου μας, ακούμε για το πόσο υπέροχη είναι η Παρακαμπύλια φύση, για τη μοναδικότητα του πολιτισμού μας και τις ομορφιές που θα αντικρίσει ο επισκέπτης στο υπέροχο αυτό Δ.Δ του Δήμου Αγρινίου. Αλήθεια πόσο έχει αδικηθεί αυτός ο τόπος, που ρημάζει και υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο;

Ένας τόπος που γίνεται πόλος έλξης και αποτελεί από μόνος του τουριστικός προορισμός και με φόντο το μαγευτικό γαλάζιο της Λίμνης των Κρεμαστών υπέροχες τελετές λαμβάνουν χώρα σε μια από αυτές στα «Τσαγκαράλωνα» και εκθέτουν το μέγεθος και την αξία σε αυτούς που έχουν θέσει σε αδράνεια την ανάδειξη των αστείρευτων πηγών, του φυσικού κάλλους που θα καταστούν τόποι έλξης και επισκεψιμότητας στο Δ.Δ Παρακαμπύλιων!

Ο συντάκτης του potamoula news.blogspot.com

Διαβάστηκε 664 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.