Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 23:16

Χειροκροτήστε που υπάρχουν και σήμερα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ

1.- Πληροφορούμαστε ότι σε Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσολόγγι ο κ. Λύρος προσπάθησε να επιτύχει ομόφωνη απόφαση κατά της διχοτόμησης της Μητρόπολης. Μέσα σε κλίμα μίσους κατά του Αγρινίου που μόνο χριστιανισμό δεν αποπνέει, δεν επιτεύχθηκε το απόλυτο που επιδίωξαν οι πολιορκητές των ελεύθερων, γιατί οι ελεύθεροι δεν υποτάσσονται αφού συλλογιούνται σύμφωνα με την φωνή της συνείδησης τους και ζήτω που βρέθηκαν δυο.

 2.- Αξίζει όχι μόνο να τους μνημονεύσουμε αλλά και να τους επιβραβεύσουμε. Είναι οι Δ. ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ και Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ. Είναι λάθος στους πολιορκητές που τους αποδοκίμασαν αφού δεν ενέδωσαν. Ας γνωρίζουν οι πολιορκητές ότι τάχθηκαν στη λάθος πλευρά της ιστορίας που δεν συνάδει ούτε με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη ούτε με την ηρωική ιστορία του Μεσολογγίου.

 3.- Αυτές οι νοοτροπίες είναι κοντόφθαλμες και έβλαψαν τον τόπο μας τόσο που Αιτωλ/νία λόγω της μισαλλοδοξίας και της υπονόμευσης μεταξύ μας και ξεμείναμε σκλαβωμένοι στη μιζέρια της υπανάπτυξης. Αν είχαμε απαλλαγεί από αυτού του είδους τις μικροψυχίες ο δυτικός άξονας δεν θα βρισκόταν στα χάλια της παρακμιακής κατάντιας, θα είχαν δε πολλά να ωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Ρούμελης. Θα μπορούσε επίσης υπό προϋποθέσεις το Μεσολόγγι να ήταν έδρα Περιφέρειας.

4.- Ας χειροκροτήσουμε τους προαναφερόμενους και ας ευχηθούμε στους μικρόψυχα σκεπτόμενους να απελευθερωθούν από τα μικρόψυχα πάθη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΡΙΝΙΟΥ

πηγή φωτό: romfea.gr

Διαβάστηκε 572 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 23:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.