Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:57 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 21:04

Νέοι αγρότες: πώς θα κατανεμηθούν ανά περιφέρεια 525,3 εκατ. ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ποσό συνολικού ύψους 525.363.000 ευρώ προβλέπεται για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης που θα κατανεμηθεί για νομικές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων που θα προκληθούν από την εφαρμογή της παρούσας για το υπομέτρο 6.1.

Σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση, για την εφαρμογή της παρούσας, κατανέμονται σε βάρος του υπομέτρου 6.1 του ΠΑΑ 2014?2020 τα εξής ποσά ανά Περιφέρεια:


Κατά την κατανομή των πόρων λήφθηκαν υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, η νησιωτικότητα, η ορεινότητα, η υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια Περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021.

Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε αναλυτικά την Τροποποιητική απόφαση εδώ

Διαβάστηκε 404 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία