Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:25 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 17:24

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. για τον αποκλεισμό των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε. από το Μητρώο Επιβλεπόντων Εξωτερικών Συνεργατών της ΜΟΔ Α.Ε.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από συντεχνιακές παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την ΜΟΔ Α.Ε., παρέχεται ΜΟΝΟ στους Γεωτεχνικούς Π.Ε. - (μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) - μελετητές και εργολήπτες δημοσίων έργων η δυνατότητα εγγραφής στο υπό σύσταση Μητρώο Επιβλεπόντων Εξωτερικών Συνεργατών της ΜΟ.Δ. Α.Ε..

Συγκεκριμένα , με την υπ αριθ. 2258/22/ΓΕΠ/ΚΑ/24-5-2022 σχετική Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑ: 9Ν2Κ46ΨΧΨΤ-Μ42), η Μ.ΟΔ. Α.Ε. προσκαλεί διπλωματούχους / πτυχιούχους Μηχανικούς (ΠΕ/ΤΕ) και ΜΟΝΟ Γεωτεχνικούς ΠΕ που κατά την Μ.ΟΔ. Α.Ε. διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και έχουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ένταξή τους στο «Μητρώο επιβλεπόντων εξωτερικών συνεργατών» της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του εν λόγω φορέα αποκλείοντας τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε. (Γεωπόνους Τ.Ε. και Δασοπόνους) .

Στόχος της Πρόσκλησης είναι η δημιουργία και τήρηση μητρώου εξειδικευμένων συνεργατών από τον ιδιωτικό τομέα (μηχανικών ΠΕ/ΤΕ και γεωτεχνικών ΜΟΝΟ Π.Ε.), προκειμένου να ενισχύσουν, για συγκεκριμένο χρόνο, την επίβλεψη τεχνικών έργων ή μελετών που αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ Α.Ε. για λογαριασμό διαφόρων δημοσίων φορέων, στο πλαίσιο υλοποίησης έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται από εθνικούς, ενωσιακούς και άλλους αναπτυξιακούς πόρους.

Ο αποκλεισμός των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε . είναι απαράδεκτος, άδικος και υποκινούμενος από συγκεκριμένα συντεχνιακά συμφέροντα, και επιπρόσθετα o αποκλεισμός μας δημιουργεί στρεβλώσεις στον υγιή ανταγωνισμό.

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. ο επίσημος επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είχε ειδοποιήσει την Μ.ΟΔ. Α.Ε. πως θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε. στο υπό σύσταση μητρώο.

Καλούμε την Μ.ΟΔ. Α..Ε να μας πει για ποιο λόγο αποκλείει τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς Τ.Ε από το υπό σύσταση Μητρώο;

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) ζητά άμεσα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Αρμόδιο Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε συμπεριλάβει και τους Πτυχιούχους Γεωτεχνικούς T.E. στο υπό σύσταση μητρώο εξειδικευμένων συνεργατών από τον ιδιωτικό τομέα της Μ.ΟΔ. Α.Ε. όπως έχει γίνει και για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως δεν νοείται καμία επαγγελματική δραστηριότητα στο γεωτεχνικό κλάδο χωρίς και την παρουσία των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών - Γεωπόνων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα σε όλο το φάσμα του Αγροδιατροφικού τομέα , του Περιβάλλοντος και της γεωτεχνικής επιστήμης βάση των σπουδών της επιστημονικής τους επάρκειας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) ο επίσημος επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν και οι Πτυχιούχοι Γεωτεχνικοί ΤΕ μέλη της στο συγκεκριμένο υπό σύσταση μητρώο .

Διαβάστηκε 271 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία