Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:11 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 20:27

Το σαλτάρισμα της ακρίβειας και της εξουσίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1.- Παρακολουθώντας πρωινές ώρες χθες τηλεοπτική ενημέρωση από μεγάλης εμβέλειας κανάλι σε ότι αφορά την ακρίβεια έμεινα έκπληκτος όταν άκουσα από διακεκριμένο δημοσιογράφο και αναλυτή ότι έχει την λύση κατά της ακρίβειας των καυσίμων να λέει το ανεκδιήγητο. <<Μην βάζετε καύσιμα>>

2.- Μάλιστα το έλεγε με αυτοπεποίθηση σοφού ανθρώπου και δεν είχε στοιχειώδη περίσκεψη ούτε τον δισταγμό να επικαλεσθεί κάποια ανεπάρκειά του περί τα οικονομικά ή έστω να έλεγε ότι είναι θέμα οικονομικής πολιτικής του αρμοδίου Υπουργού. Στέκομαι λοιπόν και συλλογίζομαι. Είναι με τα καλά του, είναι δυνατόν έτσι κυνικά να προτρέπει τον Έλληνα να μείνει νηστικός με την οικογένειά του να πεθαίνει της πείνας; Μα θα μου πείτε δεν είπε αυτό αλλά να αρνηθούμε την προμήθεια καυσίμων.

3.- Δυστυχώς αυτό είπε για τους παρακάτω λόγους.

    α) ο Αθηνοκεντρισμός των πλουσίων δεν μπορεί να κατανοήσει την ένδεια των εργατών, των βιοπαλαιστών και άλλων επαγγελμάτων του μόχθου που το αυτοκίνητό τους δεν είναι εργαλείο διασκέδασης αλλά εργαλείο δουλειάς.

    β) η αραιοκατοικημένη Ελληνική Περιφέρεια δεν έχει το πλεονέκτημα της Αθήνας με εναλλακτικές λύσεις πολλών μέσων μαζικής μεταφοράς.

    γ) το ανδρόγυνο που κατοικεί στο Αγρίνιο και πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, ο ένας κάπου στο Μεσολόγγι και ο άλλος στο Λουτρό Αμφιλοχίας, δεν έχουν κανένα άλλον τρόπο μετακίνησης και ο μισθός του ενός πάει στους φόρους των καυσίμων.

4.- Έρχεται ακολούθως η περιχαρής εξουσία και ανακοινώνει αύξηση εσόδων από τα καύσιμα, με την μέθοδο του φορολογικού ξεζουμίσματος του κάθε είλωτα που έπρεπε να πάει στη δουλειά του.

5.- Παραλογίζονται επομένως οι κύριοι της εξουσίας με τα φερέφωνα του γυάλινου κόσμου  τους και κομπορρημονούν επί παντός επιστητού. Έτσι σε περιδίνηση παραλογισμού πραγματοποιούν αλαζονικά εξυπνακίστικο σαλτάρισμα για να μην πω ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΑΡΙΣΜΑ.

Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ.

πηγή φωτο: ieidiseis.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 616 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 10:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.