Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:39 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 20:17

Σχέδια βελτίωσης: Αιτήματα πληρωμής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση για τις δράσεις 4.1.1 και 4.1.3.

Έως και τέσσερις αιτήσεων πληρωμής μπορούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι των σχεδίων βελτίωσης (Δράσεις 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος») με βάση την πρόοδο υλοποίησης του επενδυτικούς τους σχεδίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση, κάθε αίτηση μερικής πληρωμής γίνεται δεκτή εφόσον μετά την υποβολή της απομένει προς υλοποίηση τουλάχιστον 20% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής:

Α) Για τις Περιφέρειες, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Κεντρικής Μακεδονίας, εφόσον το άθροισμα της δημόσιας δαπάνης που έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα ή αιτήματα πληρωμής υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022 πρέπει να υποβληθεί αίτημα πληρωμής ώστε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που θα έχει συμπεριληφθεί σε αιτήματα πληρωμής μέχρι τότε να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Β) Για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εφόσον το άθροισμα της δημόσιας δαπάνης που έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα ή αιτήματα πληρωμής υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2022 πρέπει να υποβληθεί αίτημα πληρωμής ώστε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που θα έχει συμπεριληφθεί σε αιτήματα πληρωμής μέχρι τότε να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Γ) Για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, εφόσον το άθροισμα της δημόσιας δαπάνης που έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα ή αιτήματα πληρωμής υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2022 πρέπει να υποβληθεί αίτημα πληρωμής ώστε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που θα έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα πληρωμής μέχρι τότε να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης. Ωστόσο, στην περίπτωση που μέχρι τις 13.6.2022 δεν έχει υποβληθεί το πρώτο αίτημα πληρωμής, αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

Διαβάστηκε 344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία