Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:17 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 14:51

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ, η Άμπερ Χερντ θα του πληρώσει αποζημίωση 8,35 εκατ. δολ. - Πανηγύρια μετά τη δίκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ στην υπόθεση με την Άμπερ Χερντ. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ηθοποιός και πρώην σύζυγός του τον δυσφήμισε λέγοντας ψέματα για ενδοοικογενειακή βία.

Σε μια δίκη-σίριαλ, μετά τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ σε βάρος της Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ένα άρθρο της στην Washington Post που χωρίς να τον κατονομάζει τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους, το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ είπε ψέματα και επιδίκασε αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ!

Ο Τζόνι Ντεπ απαιτούσε αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, με το επιχείρημα ότι το άρθρο κατέστρεψε την καριέρα και την υπόληψή του.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 15 εκατ. στον Τζόνι Ντεπ. 10 εκατομμύρια επιδικάστηκαν ως κανονική αποζημίωση και άλλα 5 εκατομμύρια ως «τιμωρητική αποζημίωση». Η Χερντ θα του πληρώσει 8,35 εκατ. δολάρια.

Δικαστήριο Ντεπ: Το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της στην Washington Post, το 2018. Ο επικεφαλής των δικαστών ανακοίνωσε την ετυμηγορία των ενόρκων, σύμφωνα με την οποία το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές και είχε στόχο να τον δυσφημίσει.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν η Άμπερ Χερντ το έκανε με «δόλο και κακία», οι ένορκοι βρήκαν ότι ενήργησε με «πραγματική κακία». Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι οι ισχυρισμοί της για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ δεν αποδείχθηκαν.
Γιατί θα πάρει αποζημίωση 2 εκατ. η Άμπερ Χερντ

Η Άμπερ Χερντ από την πλευρά της, μετά την αγωγή του Ντεπ σε βάρος της, υπέβαλε και εκείνη αγωγή απαιτώντας διπλάσιο ποσό αποζημίωσης, υποστηρίζοντας ότι αυτή η «άχρηστη μήνυση» παρατείνει «τις εναντίον της καταχρήσεις και την παρενόχληση στις οποίες την έχει υποβάλει ο Τζόνι Ντεπ».

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά τη δική της αγωγή σε βάρος του Ντεπ, της επιδίκασε αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι και ο Τζόνι Ντεπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, αλλά αυτό έγινε μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, και μόνο σε μία από τις τρεις κατηγορίες.

Έτσι, επιβλήθηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, αλλά δεν επιδίκασε κανένα ποσό ως «τιμωρητική αποζημίωση».

Πόσα χρήματα θα πληρώσει η Χερντ στον Ντεπ

Παρά το γεγονός ότι οι ένορκοι επιδίκασαν στον Ντεπ 15 εκατομμύρια δολάρια, ο δικαστής μείωσε την ποινική αποζημίωση των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο ανώτατο όριο των 350.000 δολαρίων της Βιρτζίνια, μειώνοντας το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει ο Ντεπ σε 10.350.000 δολάρια -μείον τα 2 εκατομμύρια δολάρια που καλείται να πληρώσει στη Χερντ. Συνολικά, ο Ντεπ θα λάβει αποζημίωση 8,35 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι αντιδράσεις Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ μετά την ετυμηγορία

Ο Ντεπ δεν ήταν παρών στη δίκη, καθώς βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περιοδεία με τον θρύλο της κιθάρας Τζεφ Μπεκ -μια πηγή υποστήριξε ότι αυτό οφειλόταν σε «προγραμματισμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις». Τον είδαν να γιορτάζει σε μια παμπ στο Νιούκαστλ με τον Μπεκ και τον Βρετανό τραγουδιστή Σαμ Φέντερ.

Εν τω μεταξύ, η Χερντ μπήκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και εμφανίστηκε ανήσυχη. Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας η Χερντ αγκάλιασε για λίγο τους δικηγόρους της και στη συνέχεια βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Δείτε την αντίδρασή της μετά την ετυμηγορία:

jondepp 2 6 22 1

Η νομική ομάδα του Ντεπ ήταν όλο χαμόγελα και αγκαλιές:

jondepp 2 6 22 2

Εξω από το δικαστήριο οπαδοί του Ντεπ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα:

jondepp 2 6 22 3

Ντεπ: Το δικαστήριο μού έδωσε πίσω τη ζωή μου

«Το δικαστήριο μού έδωσε πίσω τη ζωή μου», δήλωσε ανακουφισμένος ο Τζόνι Ντεπ σε ανάρτησή του στο Instagram ύστερα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα. Όλα εν ριπή οφθαλμού. Ψεύτικες, πολύ σοβαρές και εγκληματικές καταγγελίες μού επιβλήθηκαν μέσω των μέσων ενημέρωσης, τα οποία προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους περιεχομένου, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Είχε ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου.

Και έξι χρόνια αργότερα, η επιτροπή των ενόρκων μού έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι πραγματικά ευγνώμων. Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μόνο μετά από αρκετή σκέψη. Από την αρχή, στόχος της προσαγωγής αυτής της υπόθεσης ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από την έκβαση. Το να λέω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή τους.

Νιώθω γαλήνη, γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα.

Έχω συγκλονιστεί από την αγάπη και την κολοσσιαία υποστήριξη και καλοσύνη από όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια θα έχει βοηθήσει άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου και ότι όσοι τους υποστηρίζουν δεν τα παρατάνε ποτέ.

Ελπίζω επίσης ότι η θέση "κάποιος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος" θα κυριαρχήσει ξανά τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μέσα ενημέρωσης.

Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο του δικαστή, των ενόρκων, του προσωπικού του δικαστηρίου και των σερίφηδων που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και την επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να μοιραστώ την αλήθεια.

Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε. Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».

jondepp 2 6 22 4
Άμπερ Χερντ: Μου στέρησαν την ελευθερία του λόγου

«Συντετριμμένη» δήλωσε από την πλευρά της η Άμπερ Χερντ, υποστηρίζοντας ότι «το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων» δεν ήταν αρκετό απέναντι στην πολύ μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου της.

Σε ανάρτησή της μετά την ετυμηγορία έγραψε:

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα -να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».
Η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ με την Αμπερ Χερντ

Η πολύκροτη δίκη σημαδεύτηκε από την αμοιβαία εκτόξευση κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία και έφερε στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής των δυο σταρ του Χόλιγουντ.

Η ζωή της Αμπερ Χερντ «έχει γίνει κόλαση» από την έναρξη της δίκης, δήλωσε η συνήγορός της Ιλέιν Μπρέντχοφτ κατά την τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρφαξ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Η συνήγορός της ζήτησε από τους ενόρκους - πέντε άνδρες και δύο γυναίκες - να απορρίψουν τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ «για να της επιτρέψουν να συνεχίσει τη ζωή της και να μεγαλώσει το παιδί της».
Ένας γάμος σήριαλ

Από τις 11 Απριλίου, ενώπιον των ενόρκων κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, ενώ ηχητικές και οπτικές καταγραφές αποκάλυψαν σκανδαλιστικές λεπτομέρειες της κοινής ζωής του ζευγαριού που καμία σχέση δεν έχουν με τη λάμψη του Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός διηγήθηκε πώς ο Τζόνι Ντεπ μεταμορφωνόταν σε «τέρας» υπό την επήρεια εκρηκτικού κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ και ότι δεν ακολουθούσε θεραπεία απεξάρτησης.

Η Άμπερ Χερντ τον κατηγόρησε ότι την είχε βιάσει, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι τον Μάρτιο 2015, έναν μήνα μετά τον γάμο τους στην Αυστραλία, όπου ο ηθοποιός γύριζε την πέμπτη συνέχεια των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Εκείνη την ημέρα, ο Τζόνι Ντεπ βρέθηκε με κομμένο το άκρο ενός δακτύλου του και νοσηλεύθηκε. Δήλωσε ότι προκλήθηκε από σπασμένο μπουκάλι που του εκσφενδόνισε η Άμπερ Χερντ. Εκείνη υποστήριξε ότι τραυματίσθηκε μόνος του.

Αφού τον εγκατέλειψε, τον Μάιο 2016, η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι έγινε στόχος εκστρατείας δυσφήμησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατέστρεψε την καριέρα της.

Κατήγγειλε ότι ήταν στόχος «παρενόχλησης» από την αρχή της δίκης, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, και ότι έχει δεχθεί «χιλιάδες» θανατικές απειλές.

Ο Τζόνι Ντεπ είχε χάσει μια δίκη για δυσφήμηση στο Λονδίνο το 2020, κατά της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun, που τον είχε χαρακτηρίσει «βίαιο σύζυγο».

Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν το 2017 και δηλώνουν εκατέρωθεν ότι έχασαν από 40-50 εκατομμύρια δολάρια από την πτώση του κασέ τους μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην Washington Post.

iefimerida.gr

Διαβάστηκε 371 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 15:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.