Κυριακή, 5η Μαίου 2024  1:15 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 00:28

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική παραμένει η μάσκα σε ταξί, εσωτερικούς χώρους πλοίων και φαρμακεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων – Δεκτή η πρόταση των ειδικών από την κυβέρνηση – Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα και πού καταργείται.

Μπορεί από σήμερα οι μάσκες να αποτελούν παρελθόν στη συντριπτική πλειοψηφία των εσωτερικών χρόνων, ωστόσο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα έκρινε ότι η υποχρεωτικότητα πρέπει να παραμείνει στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, των ταξί αλλά και των φαρμακείων, εισήγηση που έκανε δεκτή η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στα ταξί το μέτρο θα ισχύει και για τους επιβάτες και για τον οδηγό, στα φαρμακεία και για το προσωπικό και για τους πελάτες, ενώ στην περίπτωση των πλοίων η υποχρεωτικότητα δεν θα αφορά τους εξωτερικούς χώρους.

Ειδικά για τα καράβια, δίνονται διευκρινίσεις ανάλογα με τον τύπο του πλοίου:

Κρουαζιερόπλοια: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό ανω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Επιβατηγά: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες (επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου).

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τι άλλαξε από σήμερα

Σήμερα καταργήθηκε το διοικητικό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, δηλαδή η υποχρεωτικότητα της χρήσης της σε εξωτερικούς, αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταργείται και η σύσταση για χρήση της όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τους πολίτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστηκε 383 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.