Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 19:23

Πρώτευσε πανελλαδικά η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO, στην Ανοικτή Κατηγορία των ΕΠΑΛ με θέμα  «Αγροτική Παραγωγή και τυποποίηση», που διεξήχθη στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα η ομάδα υλοποιεί ένα θερμοκήπιο (μακέτα) στο οποίο θα υπάρχουν αυτοματισμοί για το εξαερισμό του για τη σκίασή του καθώς και για την θέρμανση το χειμώνα. Επίσης θα με ρομποτικούς μηχανισμούς θα έχουμε την συλλογή και στην συνέχεια διαλογή των προϊόντων, σε διπλανό χώρο (μακέτα), που παράγονται στο θερμοκήπιο.

Η πρόταση της ομάδας:

Τονίζει η ανακοίνωση του σχολείου:

«Αναλυτικότερα με αισθητήρες θερμοκρασίας όταν η θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο θα ανεβαίνει πάνω από ένα όριο, θα ανοίγουν οι θύρες αερισμού του θερμοκηπίου με ρομποτικούς βραχίονες. Εδώ θα υπάρχει η εξής καινοτομία. Το χειμώνα δεν θα ανοίγει η θύρα αερισμού προς το περιβάλλον αλλά προς το εργοστάσιο.
Με αυτό το τρόπο ο ζεστός αέρας του θερμοκηπίου θα διοχετεύεται στο εργοστάσιο και θα το θερμαίνει. Κατά συνέπεια αναμένουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα απαιτούταν για την θέρμανση του εργοστασίου. Το καλοκαίρι όταν η περίσσια θερμότητα δεν θα είναι χρήσιμη θα ανοίγει η εξωτερική θύρα προς το περιβάλλον για απαγωγή της θερμότητας. Επιπλέον θα κατεβαίνουν και τα σκιάδια του θερμοκηπίου για να περιοριστεί η ηλιακή ακτινοβολία στο θερμοκήπιο άρα και η θερμοκρασία κάνοντας την ψύξη του πιο αποδοτική.

Το χειμώνα το θερμοκήπιο θα θερμαίνεται από ένα σύστημα αβαθούς γεωθερμίας. Παίρνοντας ενέργεια από μία ανεξάντλητη – ανανεώσιμη πηγή όπως το υπέδαφος αναμένουμε σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης ενέργειας, με δεδομένο ότι η γεωθερμία είναι ίσως ο πιο αποδοτικός τρόπος θέρμανσης τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Έτσι με τη γεωθερμία έχουμε μια σταθερή θερμοκρασία παρέχοντας στα φυτά ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους.
Στο θερμοκήπιο θα υπάρχει ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο θα συλλέγει τους καρπούς αυτόματα και θα τους οδηγεί σε διαλογή και συσκευασία. Με αυτό το τρόπο ο παράγων άνθρωπος περιορίζεται με αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Όλες αυτές οι εργασίες θα παρακολουθούνται από υπολογιστικό σύστημα δίνοντας ανά πάσα στιγμή πληροφορίες στον αγρότη – παραγωγό για το τι συμβαίνει.

Το video της βράβευσης:

Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές:

Β΄ Πληροφορικής
Φαρδιά Άγγελο Μανδρούκα Θεοφάνη, Σαφκάκη Μάρκο, Παπαθανάση Άγγελο, Καρκάνη Μαρία, Αθανασιά Δανάη, Ευθυμίου Ανδρέα

Γ΄ Πληροφορικής
Κορδολαίμης Λεωνίδας, Λάζαρη Παναγιώτα, Νικολόπουλος Φίλιππος, Ανδριόπουλος Ανδρόνικος, Κουκορέτσης Ευθύμιος, Γκορόγιας Κων/νος

και υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γιώργο ΠΕ86, Τίτη Άγγελο ΠΕ86, Λουρόπουλο Αθανάσιο ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνη Κων/νο ΠΕ86,.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η Ρομποτική είναι εκτός αναλυτικών προγραμμάτων και οι καθηγητές που στηρίζουν τη δράση εργάζονται με περίσσια παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση εμπνέοντας, εμψυχώνοντας και δίνοντας ερεθίσματα για τις μελλοντικές διεξόδους στους μαθητές.

Η πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό δεν έγινε ούτε τυχαία, ούτε χωρίς κόπο! Αποδείξανε σε όλους μας ότι μπορούμε να πετύχουμε στόχους, όταν υπάρχει προσήλωση ,κατάρτιση, πάθος και μεράκι!

Σας συγχαίρουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά και μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά του νικητή!».

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 757 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.