Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  5:00 μμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 08:06

Πραγματοποιήθηκε η προ-φεστιβαλική εκδήλωση του 2ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου στο εναλλακτικό καφενείο "Σείριος"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου «Οι Μονόλογοι της Λήδας» ξεκινά στις 24 Ιουνίου 2022 στο 1ο Παπαστράτειο Γυμνάσιο, σε ένα Τριήμερο Προβολών και Κινηματογραφικών συναντήσεων.

Πολλοί από τους συντελεστές και τους φίλους του Φεστιβάλ συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου σε κεντρικό στέκι του Αγρινίου, σε μια προ-φεστιβαλική παρουσίαση με προβολές ταινιών, κουβεντούλα και …ποτάκι.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι (κυρίως διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας) και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με χιλιάδες προβολές παγκοσμίως.

Ο εμπνευστής του Φεστιβάλ, Σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδας, κατά τη διάρκεια της προ-φεστιβαλικής παρουσίασης, είπε ότι πρόκειται για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που επικεντρώνεται στους κινηματογραφικούς μονόλογους και τις μικρού μήκους ταινίες και περιλαμβάνει ταινίες διαγωνιστικού και μη χαρακτήρα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση και την ευχή το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου να γίνει ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, μέσω του οποίου θα προβάλονται και θα αναδεικνύονται η κουλτούρα και οι ομορφιές του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες προβολές στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ, να ανταλλάξουν απόψεις και να απολαύσουν ένα δροσερό ποτό σε μια όμορφη Ανοιξιάτικη βραδιά.

Δείτε εικόνες από την βραδιά:

 

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει την φυσική τους παρουσία στο 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου «Οι Μονόλογοι της Λήδας»:

Ο σκηνοθέτης Samuel Tressler IV από τις Η.Π.Α., που έχει γυρίσει το ψυχολογικό θρίλερ «Leda», εμπνευσμένο από την ιστορία της Λήδας. Μαζί του και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Adeline Thery. Η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στην Ευρώπη μεσα από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου.

Οι Tanja Brzakovic και Jelena Bosanac από την Σερβία, με την ταινία «Home».

Η Γαλλίδα σκηνοθέτης Sophie Blondy, που προσφάτως ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ «Tell me Iggy» για τον Iggy Pop.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Alessio Ghielmetti με την ταινία «Samantha in Love», η Ελβετίδα σκηνοθέτης Christina Ruloff με τις ταινίες «The Body and The Name» και «The End of two lives» και η Λιθουανή ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής Daiva Malinauskaite.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

πηγή: agriniotimes.gr

σειριος 28 5 22 1

σειριος 28 5 22 2

 

Διαβάστηκε 731 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 08:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.