Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:29 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 19:12

Το «Her World, Her Rules» και «Τρίποντα στα Σχολεία» στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και έκτης τάξης του 17ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου, την Πέμπτη 26 Μαΐου ήρθαν πιο κοντά στο μπάσκετ συμμετέχοντας στα προγράμματα της FIBA (Ευρωπαική Ομοσπονδία) και Ε.Ο.Κ.(Ελληνική Ομοσπονδία), «Her World, Her Rules» και «Τρίποντα στα Σχολεία».

Το «Her World, Her Rules» είναι πρόγραμμα της FIBA, που πραγματοποιείται από την ΕΟΚ και αφορά τα κορίτσια ενώ το «Τρίποντα στα Σχολεία» αφορά τα αγόρια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ). Στους μαθητές  δόθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο των προγραμμάτων, χορηγία του Δήμου Αγρινίου.

Τους μαθητές  προπόνησαν οι κκ. Γεώργιος Κωσταπαππάς (ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ) και Κωνσταντίνος Καραπιπέρης (Περιφερειακός προπονητής Δυτικής Ελλάδας) ενώ κοντά τους  ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτριος Νικολακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ζαρκαβέλης Χρήστος, .

«Ευχαριστούμε τους προπονητές για την άψογη συνεργασία με τους μαθητές μας, καθώς και τον κ. αντιπεριφερειάρχη και τον κ. αντιδήμαρχο για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ενταχθεί στην παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία του σχολείου, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης εργαστηρίων δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα- Ευ ζην». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση της δράσης στο σχολείο μας ήταν η κ. Μποτίνη Γεωργία και η κ. Καραγεώργου Κωνσταντίνα, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την διοργάνωση της δράσης» αναφέρει σε ανακοίνωση η Διευθύντρια Τασούλη Κωνσταντίνα.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 311 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.