Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:40 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 09:46

Με απονομή δικαιοσύνης ο Παναιτωλικός δεν έχει να φοβάται τίποτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται τόσο η διοίκηση, όσο και ο κόσμος του Παναιτωλικού, περιμένοντας την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης Κουτσοσπύρου που απειλεί με υποβιβασμό τον αγρινιώτικο σύλλογο.

Η πόλη του Αγρινίου «βράζει», βλέποντας το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μιας ομάδας που δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Μιας ομάδας η διοίκηση της οποίας παρά τα όποια λάθη, ακολουθεί διαχρονικά έναν δύσκολο και μοναχικό δρόμο. Μακριά από στημένα, «άρματα» και βρώμικο παρασκήνιο.

Σε χώρους εργασίας, καφετέριες, παρέες, οπουδήποτε στο Αγρίνιο το τελευταίο διάστημα άπαντες αγωνιούν και απορούν.

Αγωνιούν γιατί, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Παναιτωλικός ως οργανισμός δεν έχει καμία εμπλοκή σε χειραγώγηση παιχνιδιού για στοιχηματικούς σκοπούς, δεν έχουν εμπιστοσύνη στα κέντρα εξουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και πώς να τα εμπιστευθεί κανείς, αντικρίζοντας την κάκιστη κατάσταση που έχει περιέλθει, διοικούμενο από τα κέντρα αυτά.

Και απορούν με την απερίσκεπτη ενέργεια ενός ανθρώπου που είχε φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Ήξερα πολύ καλά το πού βρισκόταν, δεν ήταν νέος στον Παναιτωλικό. Έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του, την τιμή και την υπόληψή του, αλλά και έναν ιστορικό σύλλογο. Για ποιο λόγο; Για ένα κέρδος αμελητέο; Αφέλεια, απερισκεψία, ηλιθιότητα, πάθος ή κάτι άλλο; Η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Στο διά ταύτα. Για τα σφάλματα ενός ατόμου, δε γίνεται ούτε να σπιλωθεί, ούτε να οδηγηθεί στην κατάρρευση ένα ολόκληρο οικοδόμημα. Χειραγώγηση αγώνα με έναν και μοναδικό εμπλεκόμενο ούτε νοείται, ούτε στέκει νομικά.

Αυτό θα κληθούν να υπερασπιστούν οι έμπειροι δικηγόροι που προσλήφθηκαν από την ΠΑΕ Παναιτωλικός (Πιλάβιος-Δημητρακόπουλος-Βοσκόπουλος), ώστε να διαφυλαχθούν τα νόμιμα συμφέροντα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλωστε, η υπόθεση έχει πολλά κενά και ανακρίβειες, που μπορούν σχετικά εύκολα να τονιστούν και να καταρριφθεί το αφήγημα της χειραγώγησης.

Αρκεί να μην υπάρξουν άλλου είδους μεθοδεύσεις. Στην ομάδα υπάρχει πίστη ότι είτε σε πρώτο, είτε σε δεύτερο βαθμό, είτε στην ακραία περίπτωση που απαιτηθεί προσφυγή στο CAS, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και ο Παναιτωλικός θα επανέλθει στην ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς και οι πολιτικοί της περιοχής. Βουλευτές, περιφερειάρχης και δήμαρχος έδειξαν ενδιαφέρον.  Φυσικά, δεν πρέπει οι όποιες κινήσεις να περιοριστούν εδώ. Ο Παναιτωλικός δε ζήτησε χάρες από κανένα κόμμα ή πρόσωπο, παρά μόνο να διασφαλιστεί ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Η ορθή απονομή δικαιοσύνης, λοιπόν, είναι το ζητούμενο για τους ανθρώπους της ομάδας, που ευελπιστούν το όνομα του Παναιτωλικού να απεμπλακεί εμφατικά από αυτήν την θλιβερή ιστορία.

Νικόλας Δρέλλιας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.