Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:04 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 10:53

Δύο βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό απέσπασε η Αγρινιώτισσα Συγγραφέας και Στιχουργός Ευτυχία Πατσιαλού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευτυχία Πατσιαλού αν και σπούδασε βρεφονηπιαγωγός, ασχολείται με την συγγραφή γύρω στα 15 χρόνια. Το επάγγελμα που σπούδασε το εξάσκησε μόνο δύο χρόνια δουλεύοντας σε παιδικό σταθμό, αλλά μετά τον γάμο της, τον οποίο έκανε σε πολύ μικρή ηλικία, σταμάτησε αυτή την δουλειά και ασχολήθηκε με την οικογενειακή της εμπορική επιχείρηση στο Αγρίνιο. Ωστόσο πάντα έγραφε ιστορίες και στίχους τα οποία έμεναν στο συρτάρι. Όμως κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και έργα της άρχισαν να εκδίδονται καθώς επίσης και να βραβεύονται. Οπότε ήρθε και η κατάλληλη στιγμή να γνωρίσουμε την συγγραφική της και όχι μόνο δραστηριότητα, μέσα από μια συζήτηση που έκανε με την Χρύσα Σπαή για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

epp 07

Ευτυχία πως ασχολήθηκες με το κουκλοθέατρο;

Μέσω μιας φίλης που μου το σύστησε. Έτσι μπήκα στην ομάδα κουκλοθεάτρου Αγρινίου και ψάχνοντας να βρούμε ένα έργο για να παίξουμε το 2018 έκανα την δική μου πρόταση με ένα έργο που έγραψα εγώ, το «Ο Νικόλας και οι Τσούχτρες». Το αποδέχθηκαν με χαρά και το παίξαμε με επιτυχία. Το έργο αυτό παίχθηκε σε 4 πόλεις και χωριά του Νομού καθώς και στο ΕΛΛΗΝΙΣ στο Αγρίνιο. Βέβαια μας ζητήθηκε να το παίξουμε και αλλού αλλά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να μπορέσουμε να το κάνουμε.


Πως έγιναν τραγούδια οι στίχοι σου;

Βρήκα τον συνθέτη Νίκο Μανδαράκη διαδικτυακά και σε επικοινωνία που είχαμε μου είπε να του στείλω κάποιους στίχους για να τους δει και να τους μελετήσει. Πράγματι, έστειλα ένα ζεϊμπέκικο αρχικά, αλλά στην πορεία κατέληξα σε μία μπαλάντα. Έτσι, στις 14 Δεκεμβρίου του 2018, δημοσιεύτηκε το πρώτο μας τραγούδι "Πάνω στο στήθος σου " με μεγάλη επιτυχία. Για αυτό το τραγούδι, απέσπασα χρυσό διαδικτυακό δίσκο. Έχω μέχρι στιγμής, τέσσερα τραγούδια δημοσιευμένα.  Σε λίγο θα κυκλοφορήσει και ένα καλοκαιρινό τραγούδι οπότε κλείνουμε πεντάδα. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να ολοκληρώσω επτά συνολικά τραγούδια ώστε να κυκλοφορήσουν όλα σε CD.

Το τραγούδι αυτό είναι ερωτικό;

Ναι είναι μια ερωτική μπαλάντα και από ότι φαίνεται από τα views έχει αγγίξει πολλές ψυχές. Γι' αυτό άλλωστε πήρε και τον τίτλο του "Χρυσού Δίσκου" διαδικτυακά.

Στην εποχή που ζούμε σήμερα τι θέση έχει ο έρωτας ;

Ο έρωτας έχει καταντήσει διαδικτυακός, άψυχος, απρόσωπος. Πολύ δύσκολα να βρείς άνθρωπο με συναισθήματα και είναι τυχερός όποιος το καταφέρει. Πιστεύω είναι και ο λόγος που το τραγούδι μας άγγιξε πολύ κόσμο. Ο έρωτας για πολλούς ανθρώπους είναι μια ουτοπία αλλά πρέπει να ψάξουμε βαθειά μέσα μας να βρούμε το γιατί;

epp 00

Ευτυχία τι άλλο έχεις κάνει στο συγγραφικό τομέα;

Εκτός από τα τέσσερα τραγούδια που όπως προαναφέραμε ανήκουν σε διαφορετικά στυλ, δηλαδή το 1ο είναι μπαλάντα, το 2ο ζειμπέκικο, το 3ο είναι λατιν-ρούμπα πολύ ερωτικό και το 4ο είναι ένα βιολίστικο πολύ εντυπωσιακό τραγούδι με τίτλο «Σε κάθε φλέβα που κυλάς».

Μετά έχω κάνει πολλά πράγματα πάνω στην συγγραφή. Το θεατρικό που έγραψα πέρσι «Ο Νικόλας και οι Τσούχτρες» το έκανα διασκευή, του άλλαξα τίτλο και έγινε "Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες". Το έστειλα σε έναν παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό τέλη Ιανουαρίου μαζί με άλλα έργα μου ένα ποίημα και ένα θεατρικό ακόμη και σήμερα παρέλαβα δύο βραβεία. Δηλαδή έστειλα τρία έργα και βραβεύτηκαν τα δύο. Συγκεκριμένα ένα το: «Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες» που είναι παραμύθι με ποίηση πήρε το δεύτερο βραβείο. Μετά το "Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε". Αυτό πήρε το τρίτο βραβείο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτή μου την βράβευση και πιστεύω ότι δικαιώθηκα για τους κόπους μου. Επειδή ήθελα να ξεκινήσω να δημοσιεύω τα βιβλία γνώρισα μια συγγραφική ομάδα μέσα από το διαδίκτυο με υπεύθυνη έκδοσης την κα Βέρα Καρτάλου η οποία με βοήθησε πάρα πολύ μέχρι τώρα και δημοσίευσα το πρώτο μου βιβλίο το οποίο λέγεται «Μικρές ιστορίες. Η δίκη της φάρμας».

mikres istories

Tο βιβλίο, Μικρές Ιστορίες ( Η Δίκη της Φάρμας), το οποίο ήταν μία συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των 121 words, υπεύθυνη έκδοσης ήταν η Βέρα Καρτάλου και το εξώφυλλο, σχέδιο της Λούλας Μιχοπούλου.

Απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλης ηλικίας γιατί έχει να κάνει με μια δίκη που κάνουν τα ζώα στα αφεντικά τους. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που είναι γραμμένο με ποίηση και στίχο και διαβάζεται πολύ ευχάριστα, το καταλαβαίνουν μικροί και μεγάλοι καθότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Το βιβλίο αυτό είναι νέο είδος λογοτεχνίας που λέγεται μικρομυθοπλασία πλάθοντας οκτώ μικρές ιστορίες με 121 λέξεις η κάθε μία. Εγώ είχα την έμπνευση οκτώ ιστορίες να τις κάνω ένα διήγημα και παιδικό διήγημα το οποίο το παρουσίασα με επιτυχία τον Απρίλιο που μας πέρασε. Η προσέλευση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και η συμμετοχή τους με ενθουσίασε και με εντυπωσίασε. Αφού είδα ότι αυτό είχε επιτυχία προχώρησα και στην έκδοση του επόμενου το οποίο είναι αυτό που βραβεύτηκε σήμερα και είναι το «Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες» . Οπότε το περιμένω την άλλη εβδομάδα που έχουμε την παρουσίαση στην καφετέρια GARAGE στην πλατεία Σκλαβενίτη στην Καρπενησίου.

epb 05

Είναι αφιερωμένο στον μικρό μου γιο που τον λένε Σωτήρη. Είναι ένα πολύ διδακτικό βιβλίο, μιλάει για τις θάλασσες, για τις ακτές και για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Πρέπει όλα τα παιδιά να το διαβάσουν, για να πάρουν κάποια μαθήματα, όπως και οι γονείς. Κάθε φορά που πηγαίνω στην θάλασσα και βλέπω σκουπίδια στις ακτές στενοχωριέμαι και θυμώνω. Ευελπιστώ στο να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο, ώστε να μάθουμε όλοι πόσο κακό κάνουμε στην θάλασσα και πρέπει άμεσα να λάβουμε μέτρα. Επίσης στο βιβλίο περιλαμβάνεται ένα τραγουδάκι με τίτλο «Η θάλασσα δίνει ζωή» το οποίο υλοποιήθηκε με τοπικούς καλλιτέχνες. Την μουσική την έγραψε ο Νεκτάριος Αποστολιώτης. Μέσα από το βιβλίο τα παιδιά μπορούν να σκανάρουν σε Qr Code με το κινητό τους και να μεταβαίνουν αυτόματα στο youtube για να ακούσουν το τραγούδι. Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα όπως εικονογράφηση, χαρτί, εξώφυλλο κλπ. Τώρα έχω δρομολογήσει και επόμενο τραγούδι και επόμενο βιβλίο και πολλά ακόμη.

epp 02

epp 01

 

Με ποιούς εκδοτικούς οίκους συνεργάζεσαι ;

Αυτή την στιγμή συνεργάζομαι με την εκδοτική ομάδα «121 Words». Η ομάδα αυτή είναι καταπληκτική και πολύ δημιουργική. Μέ έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους συνεργάτες που θα μπορούσα να βρω. Δυστυχώς όταν στέλνουμε έργα μας εμείς οι άγνωστοι καλλιτέχνες στους εκδοτικούς οίκους δεν ασχολούνται μαζί μας, διότι προτιμούν να προωθούν ανθρώπους που έχουν ένα πακέτο και ας μην είναι αξιόλογο το έργο τους. Τα αξιόλογα έργα δεν προωθούνται απαραίτητα. Εγώ ήμουνα πάρα πολύ τυχερή σε κάποιες συνεργασίες όπως με τον συνθέτη κο Νίκο Μανδαράκη, που κάναμε τα τραγούδια, όπως και με την ομάδα των «121 Words» που απαρτίζεται από την Βέρα Καρτάλου υπεύθυνη έκδοσης, τον Νικόλα Στεφαδούρο σκιτσογράφο, και την Λυδία Ελιόγλου που έκανε την επιμέλεια και το στήσιμο του βιβλίου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την συνεργασία μου με αυτά τα παιδιά. Βέβαια πρέπει να πω ότι η συγγραφή και η παραγωγή ενός βιβλίου είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία που δεν φαίνεται στον τελικό αναγνώστη. Έτσι πρέπει εκτός από τα ευχολόγια των φίλων «Καλή επιτυχία» κλπ να υπάρχει και μια πιο ουσιαστική στήριξη στον συγγραφέα.

epb 03

Η τσουχτρα Κατίνα, η ηρωίδα του Βιβλίου "Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες"

delfini klp

Εδώ βλέπουμε τη Μίνι το Δελφίνι, τη Χελώνα Μαρέτα-Μαρέτα και τον Τόνο τον Αντώνη.
Βρίσκονται και οι τρεις ανάμεσα σε πολλές Τσούχτρες!


Ευχαριστώ ιδιαιτέρως εσάς και τον Κωνσταντίνο Σαμψών που είστε πάντα δίπλα μου και βοηθάτε τους νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν, κάτι που ελάχιστοι το κάνουν.

Θέλω να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στην παρουσίαση του βιβλίου μου που θα γίνει όπως είπαμε την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 στις 8 μ.μ. – 12 π.μ. στην καφετέρια Garage caffe bar (Καπετάν Δία και Αγράφων, 30100 Αγρίνιο τηλ 2641 100382). Ο λογος επιλογής του συγκεκριμένου μαγαζιού ότι είναι η γειτονιά μου την οποία στηρίζω και με στηρίζει και όλα τα γνωστά παιδάκια παίζουν εκεί γύρω. Τα οποία τα περιμένουμε στην παρουσίαση με αγάπη!  

Η εκδήλωση στο Facebook

epb 07

afisa event


Ακολουθείστε την Ευτυχία Πατσιαλού στα κοινωνικά δίκτυα: FaceBook   Youtube

Δείτε και μια συνέντευξη της Ευτυχίας Πατσιαλού στην τηλεόραση του Αχελώου στην εκπομπή ''Πρόσωπα και Γεγονότα" με τον Βασίλη Mπενέκο

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5766 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033