Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:01 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 00:23

Παναιτωλικός: Η μόνη χειραγώγηση είναι αυτή που επιχειρείται με την δίωξη της ομάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η περίφημη ιστορία με την φερόμενη ως εμπλοκή της ομάδας του Παναιτωλικού στην περίφημη ιστορία του παράνομου στοιχηματισμού για τον οποίο κατηγορείται πρώην αξιωματούχος του έχει πάρα πολλά σκοτεινά σημεία. Κυρίως όμως, έχει μια ολόκληρη διαδικασία που μοιάζει να έχει ακολουθηθεί μόνο και μόνο για να διωχθεί ο Παναιτωλικός και να αμαυρωθεί η φήμη που έχει σε όλη την φίλαθλη χώρα ως κάτι το διαφορετικό στην πτώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Για το διαδικαστικό της υπόθεσης, την Τετάρτη 25 Μαΐου ορίστηκε τελικά η εκδίκαση ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ύποπτο στοιχηματισμό για τον οποίο κατηγορείται ο πρώην “αξιωματούχος” της ΠΑΕ. Η ομάδα του Αγρινίου ενημερώθηκε επίσημα για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και αν και αρχικά αναμενόταν ότι η εκδίκαση θα γινόταν στις 20 Μαΐου, τελικά αυτή θα γίνει την Τετάρτη 25 του μήνα και ώρα 16:00.

Από την ομάδα του Αγρινίου αναμένεται να κατατεθεί υπόμνημα πριν την ακροαματική διαδικασία, ενώ σημειώνεται ότι τη νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Γιάννης Βοσκόπουλος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΠΟ από το 2009 έως το 2012. Η διαδικασία περιλαμβάνει εκδίκαση στην Επιτροπή Δεοντολογίας βάσει ενός νέου νόμου που έφερε ο υπουργός κ. Αυγενάκης και ίσως θέλει να δείξει ότι οι αρχές λειτουργούν, ακολουθεί έφεση και στην συνέχεια δυνατότητα προσφυγής στο CAS. Σημειώνεται ότι, παρά την γελοία φημολογία που κυκλοφορεί, η υπόθεση είναι μεταξύ Παναιτωλικού κι Επιτροπής και δεν παρίσταται καμία άλλη ομάδα, κανένας Κούγιας ή άλλος παράγοντας. Επίσης, έφεση στην υπόθεση μπορεί να κάνει μόνο ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας ή ο Παναιτωλικός και κανείς άλλος! Παρόλα, όσα διαρρέονται όπως διέρρευσε και η ύπαρξη της υπόθεσης, το πόρισμα κλπ, κλπ.

Η όλη διαδικασία ήταν από την αρχή διάτρητη καθώς δεν είχε καν ειδοποιήσει για ύποπτο στοιχηματισμό στο επίμαχο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ούτε καν η επιτετραμμένη εταιρία συνεργάτης της ΟΥΕΦΑ η Sportradar, η οποία δεν είχε καν εκφράσει ανησυχίες για οποιονδήποτε στοιχηματισμό στον αγώνα, πόσο μάλλον υπόθεση χειραγώγησης του αποτελέσματος που αποτελεί προϋπόθεση για να τιμωρηθεί η ομάδα σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του νόμου, πέραν του άρθρου 28 που τιμωρεί το εμπλεκόμενο πρόσωπο. Πολύ περισσότερο όταν για κάτι τέτοιο απαιτείται συνεννόηση του κατηγορούμενου με παίκτη εντός του γηπέδου ή διαιτητή και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για παίκτη που έκανε πέναλτι(!) και πήρε κίτρινα κάρτα σε αγώνα που η ομάδα του κέρδισε! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ίδιο το πόρισμα περιέχει λάθη και ανακρίβειες που είναι ικανές να προσβάλουν την υπόθεση πέραν της ουσίας ακόμη σε διαδικαστικό δικονομικό επίπεδο.

Ο Παναιτωλικός αναμένει κι αισιοδοξεί για απαλλαγή του από τον πρώτο βαθμό διαότι οι άνθρωποί του λένε πως ακόμη κι ένα πρόστιμο θα ήταν κηλίδα στην πορεία που χάραξαν 17 χρόνια τώρα και στην έξωθεν καλή μαρτυρία που είχαν πάντα. Δεν είναι άλλωστε λίγες ομάδες στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ που απορούν με τις μεθοδεύσεις και δηλώνουν ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί η ομάδα.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχε επαφές στην Αθήνα με όλους τους βουλευτές των κομμάτων στον νομό, όπως λένε οι άνθρωποί του όχι για να ζητήσουν κάτι αλλά για να είναι άπαντες ενήμεροι για την αδικία που υφίσταται ο σύλλογος. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τοπικοί βουλευτές έδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση, με αυτό βέβαια να πρέπει να μετουσιωθεί και σε συγκεκριμένες κινήσεις και παρεμβάσεις.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ομάδας μίλησε και με υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες εισπράττοντας πολλές διαφορετικές συμπεριφορές που κυμαίνονταν από στήριξη και ταύτιση μέχρι κατανόηση, ακόμη όμως και αποστασιοποίηση, ανάλογα με τις συμμαχίες που έχει ο καθένας αναπτύξει. Και, παρότι είναι ένα δικαστικό ζήτημα, οι άνθρωποι του Παναιτωλικού δεν κρύβουν ότι έχουν λάβει “μηνύματα” και “σημάδια” που τους πεισμώνουν ακόμη περισσότερο, καθώς είναι γνωστά τα κέντρα και τα παράκεντρα στο ποδόσφαιρο που θέλουν πρώτα να σε κατεβάσουν στο επίπεδό τους και στην συνέχεια να ζητήσουν ανταλλάγματα. Διαδικασίες στις οποίες είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά ότι ο Παναιτωλικός ούτε ήταν ποτέ διατεθειμένος να συζητήσει ούτε και πρόκειται ποτέ να είναι.

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού ήρθαν σε επαφή κι ενημέρωσαν και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για όλες τις πτυχές της υπόθεσης, όπως και τον δήμαρχο Αγρινίου με αμφότερους να δηλώνουν δίπλα σε ό, τι χρειαστεί η ομάδα. Παράλληλα γίνονται σχετικές ενημερώσεις και σε όσο το δυνατόν περισσότερους τοπικούς παράγοντες.

Φυσικά άπαντες θα κριθούν από τις πρωτοβουλίες και τις γενικότερες κινήσεις τους και σε ένα ζήτημα για το Αγρίνιο όπως ο Παναιτωλικός όπου είναι κατανοητό πόσο βάρος φέρει ο καθένας υπεύθυνος. Πέρα από την κοινωνική αναστάτωση και τις αντιδράσεις που θα φέρει ακόμη μια πρωτόδικη καταδίκη του Παναιτωλικού, είναι κατανοητό τι θα σημάνει μια τέτοια διαδικασία για τον Φώτη Κωστούλα, έναν άνθρωπο που έχει “ρίξει” στο Αγρίνιο και την ομάδα ίσως και 50 εκατομμύρια ευρώ για να βλέπει τώρα να τον εμπλέκουν σε διαδικασίες τις οποίες απέφυγε και περιφρόνησε από όταν αποφάσισε να εμπλακεί στην όζουσα ιστορία που λέγεται “ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.