Τρίτη, 28η Ιουνίου 2022  6:10 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 18:51

Αστακός: Προτάθηκαν παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθορίστηκαν οι όροι συμμετοχής του Δήμου Ξηρομέρου στη πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημοσίου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με την υποβολή πρότασης για την πράξη με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τη δημιουργία λειτουργικών και αισθητικών δικτύων χώρων, μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.
Η αναλυτική καταγραφή των προτάσεων για τον σχεδιασμό των χώρων παρέμβασης του Δήμου Ξηρόμερου, έχει ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονων αστικών χώρων, που θα ανταποκρίνονται στις αρχές τις αστικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσω της υλοποίησης της προτεινόμενης ανάπλασης αναμένεται να:

αναβαθμιστούν οι χώροι παρέμβασης

βελτιωθεί αισθητά το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης

Στο πλαίσιο της ανάπλασης, οι παρεμβάσεις σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στην Πλατεία Αστακού και σε επιλεγμένες παρακείμενες επ ́ αυτής οδών.

Συνεχίζουμε μέσα από καθημερινή δουλειά να ακουμπάμε, να ανοίγουμε και να λύνουμε θέματα δημιουργίας νέων υποδομών που έχουν ανάγκη οι δημότες μας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι παρόμοιες παρεμβάσεις, που βελτιώνουν την αισθητική και την λειτουργικότητα του αστικού χώρου, να υλοποιηθούν τόσο στην Δ.Ε Φυτειών όσο και στην Δ.Ε Αλυζίας.

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 94 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα