Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:50 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 18:35

Δείτε το αφιέρωμα στη Σταμνά Μεσολόγγιου της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό ξανά» (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χθες από την ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «ΚΥΡΙΑΚΗ στο χωριό ξανά» που παρουσιάζει ο Κωστής Ζαφειράκης την «τιμητική» της είχε η Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα η γραφική Σταμνά Μεσολογγίου.

Στην εκπομπή πέρα από την τοπική παράδοση και ιστορία του χωριού που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας έγινε αναφορά στην αγροτική παραγωγή της περιοχής και ειδικότερα στην ελιά καλαμών και το ελαιόλαδο αλλά και σε προβλήματα που υπάρχουν. Μίλησαν κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής

Μάλιστα καλεσμένος ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης που με μεστό λόγο έδωσε το “στίγμα”, τόσο των προβλημάτων όσο και των προοπτικών της περιοχής. Δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρόκειται για μια περιοχή που είναι εδώ και χρόνια ξεχασμένη , ελπίζοντας πως αυτό, σιγα-σιγά, θ’αλλάξει.

Δείτε την εκπομπή:

messolonghinews

Διαβάστηκε 455 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.