Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:56 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 12:16

Δυτική Ελλάδα: Η ολική έκλειψη σελήνης στις 5.15 το πρωί πάνω από τον πατραϊκό!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ευκαιρία να δούμε και από την Πάτρα μια μερική έκλειψη Σελήνης είχαμε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Μαΐου. Ολική έκλειψη θα είναι ορατή σε άλλα μέρη του κόσμου όπως στη Δυτική Ευρώπη αλλά από τον ελλαδικό χώρο το φεγγάρι θα δύσει λίγα λεπτά πριν την ολική έκλειψη.

Το θέαμα πάντως ήταν όμορφο και ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν το φαινόμενο που προκαλείται από την ευθυγράμμιση ήλιου, γης και σελήνης. Επι της ουσίας η γη βρίσκεται ανάμεσα στον ήλιο και τη σελήνη ρίχνοντας τη σκιά της πάνω στο φεγγάρι.

Η Σελήνη άρχισε σταδιακά να σκοτεινιάζει από τη έναρξης της φάσης παρασκιάς, ενώ γύρω στις 05.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε η φάση της μερικής έκλειψης. Γύρω στις  05:28 η σελήνη έδυσε κάτω από τον ορίζοντα αποτρέποντας -στη χώρα μας- να δούμε το υπόλοιπο της έκλειψης μέχρι την ολική φάση της.

Ο πρόεδρος του Ωρίωνα Ανδρέας Παπαλάμπρου απαθανάτισε ένα στιγμιότυπο της μερικής έκλειψης της σελήνης γύρω στις 05.15, με “φόντο” τον Πατραϊκό.


thebest.gr

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.