Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:59 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 19:16

Φινάλε με ήττα στη Νίκαια, 3-1 από τον Ιωνικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διπρόσωπος παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στη Νίκαια. Πολύ καλός στο πρώτο μέρος, που βρέθηκε πίσω στο σκορ και έχασε σωρεία ευκαιριών. Στο δεύτερο μισό ισοφάρισε γρήγορα με τον Καρέλη, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια και δέχθηκε άλλα δυο γκολ από έναν ανώτερο και πιο ορεξάτο αντίπαλο. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Λιάβας προς το τέλος του αγώνα, μετά από πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα.

Με το σύνηθες «4-2-3-1» παρέταξε τον Παναιτωλικό ο κόουτς Αναστασίου. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Φλόρες-Aντούνες, έχοντας σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους τον Ντουάρτε. Στα «φτερά» οι Μόρσεϊ και Νταγκό, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Βέργος.

Ο κόουτς Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με την εξής ενδεκάδα: Χριστοδουλής, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Πογκοσιάν, Σάντσες, Ντάλσιο, Ρομαό, Κάνιας, Λενίς, Τουράμ.

To πρώτο ημίχρονο

Πολύ καλός ο ρυθμός στο παιχνίδι από την αρχή του. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και απείλησαν πρώτοι με την σέντρα-σουτ του Βαλεριάνου στο 8’. Ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το 1-0 του Ντάλσιο. Ο Πορτογάλος χαφ βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε άψογα στη γωνία.

Ο Παναιτωλικός αφυπνίστηκε και είχε την πρώτη του καλή στιγμή με κεφαλιά του Βέργου στο 11’. Ο Έλληνας φορ σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι τρία λεπτά αργότερα, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Μόρσεϊ. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από έλεγχο VAR.

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση, αλλά δεν την βρήκαν ούτε σε φάση διαρκείας με τους Βέργο-Μόρσεϊ στο 19’. Η πίεση με στημένες φάσεις για το επόμενο δεκάλεπτο δεν απέφερε καρπούς.

Στο 32’, ο Κάνιας προσπάθησε να κρεμάσει τον Ανέστη με σουτ από τα 35 μέτρα ανεπιτυχώς. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Μόρσεϊ έκανε υπέροχη ενέργεια και σούταρε δυνατά με το αριστερό, με την μπάλα να περνά ελάχιστα εκτός εστίας.

Το παιχνίδι «χάλασε» και παραλίγο να προκληθεί γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών. Η ένταση ξεκίνησε μεταξύ Ρομαό και Φλόρες, ενώ ενεπλάκησαν πολλοί συμπαίκτες τους. Τελικά «κιτρινίστηκαν» οι Ρομαό, Φλόρες, Νταγκό και Βαλεριάνος.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν την ανάπαυλα, ο Παναιτωλικός είχε μια τριάδα μεγάλων ευκαιριών. Στο 41’, η κεφαλιά του Βέργου πέρασε βασανιστικά άουτ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Λάρσον δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του κίπερ Χριστοδουλή, αστοχώντας προ κενής εστίας. Απίστευτη νέα χαμένη ευκαιρία για τον Βέργο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τον Μόρσεϊ να του βγάζει ασίστ «πάρε-βάλε», αλλά την μπάλα να καταλήγει στο αντίπαλο κάθετο δοκάρι.

Παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό, ένταση και σημαντικές χαμένες ευκαιρίες για τον Παναιτωλικό. Το κακό ξεκίνημα στοίχισε στο σύνολο του Αναστασίου, που βελτιώθηκε στη συνέχεια αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Πολύ κινητικός ο Μόρσεϊ, με μπασίματα και εξαιρετικές τελικές πάσες. Δραστήριος αλλά άτυχος ο Βέργος. Το 1-0 μοιάζει να αδικεί τον Τίτορμο, που άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μισό.

Η επανάληψη

Με αλλαγή για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε το δεύτερο μισό. Ο Νταγκό άφησε τη θέση του στον Καρέλη, με τον Βέργο να περνά στα εξτρέμ. Ο Καρέλης, μάλιστα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε. Εξαιρετική ενέργεια του Αποστολάκη από τα δεξιά, κεφαλιά του Καρέλη και 1-1 στο 47’.

Οι Νικαιώτες προσπάθησαν να επανακτήσουν άμεσα το προβάδισμα, αλλά ο Ανέστης φώναξε «παρών». Στο 52’, εξουδετέρωσε το διαγώνιο σουτ του Λενίς. Η μεγάλη του επέμβαση, όμως, καταγράφηκε τρία λεπτά αργότερα, ύστερα από πλασέ του Πογκοσιάν από ευνοϊκότατη θέση.

Ο Έλληνας κίπερ, βέβαια, δεν μπορούσε να έχει απάντηση στο γκολ του Τουράμ στο 62’. Βαλεριάνος και Μάντζης συνεργάστηκαν υπέροχα και ο ικανός επιθετικός του Ιωνικού σκόραρε με όμορφο σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται και ανάγκασαν τον κίπερ Ανέστη σε νέα μεγάλη επέμβαση, μετά το επικίνδυνο σουτ του Βαλεριάνου στο 68’.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό και απείλησαν στο 72’ με ωραίο σουτ του Ντουάρτε. Καλή αλλά αδύναμη η κεφαλιά του Κορνέλιους, έπειτα από το κόρνερ του Ντουάρτε στην εξέλιξη της ίδιας φάσης.

Στο 84’, οι Λιάβας και Μπελεβώνης αντικατέστησαν τους Ντουάρτε και Φλόρες. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ιωνικός «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ του Μάντζη. Εξαιρετική η ασίστ του Μύγα, που βρήκε αφύλακτο στην μικρή περιοχή τον Έλληνα φορ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, Μπαρμπόσα και Μπακαδήμας πέρασαν στη θέση των Μόρσεϊ και Λάρσον αντίστοιχα.

Αν και ισοφάρισε με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναιτωλικός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε. Ο Ιωνικός ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο μέρος, με επιθετικογενή νοοτροπία και δημιουργικότητα. Κορυφαίος του γηπέδου ο Ντάλσιο, πολλά προβλήματα στο μεσοαμυντικό σκέλος για τον Παναιτωλικό, που ταλαιπωρήθηκε από τον αντίπαλο σε πολλές περιπτώσεις. Καλή η παρουσία του Ανέστη.

Η σύνοψη

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε διπρόσωπος και μοιραία ηττήθηκε. Αρκετά καλός στο πρώτο μέρος με σημαντικές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε νωχελικός, δεν αμύνθηκε σωστά και έφυγε ηττημένος από τη Νίκαια.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.