Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:19 πμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 19:05

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην εκπομπή “Κυριακή στο χωριό ξανά” αφιερωμένη στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην εκπομπή “Κυριακή στο χωριό ξανά” της ΕΡΤ3 συμμετείχε με μεγάλη χαρά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος έκανε και μια σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την ανάρτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη:

Εικόνες, γεύσεις, αρώματα και άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους και την παράδοση.
Η Δυτική Ελλάδα είναι γεμάτη τέτοιες εικόνες, μία και μοναδική!

“Κυριακή στο χωριό ξανά” στην ΕΡΤ3 από την Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας.

#periferiadytikiselladas

Η αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 που φέρνει στο προσκήνιο τα χωριά της ελληνικής περιφέρειας «Κυριακή στο χωριό ξανά» αυτήν την Κυριακή, 15 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι, μας ξενάγησε στο διάσημο «μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας», στη Σταμνά, ένα ιστορικό χωριό πολύ κοντά στο θρυλικό Μεσολόγγι, όπου η φύση κάνει τα θαύματά της και ο χρόνος τρέχει με άλλες ταχύτητες.

Ο Κωστής Ζαφειράκης έκανε την  ξενάγηση ξεκινώντας από την παραδοσιακή ταβέρνα του Παναγιώτη, όπου και ξεκίνησε η Κυριακάτικη γιορτή.

Τι αναφέρει η σελίδα της εκπομπής για το επεισόδιο που προβλήθηκε: 

Παρά τον «τζαναμπέτη καιρό», με τον εντυπωσιακό χορό «Ήλιος-Ραστ» διώχνουμε τα σύννεφα μακριά και το γλέντι συνεχίζεται με θέα στην κοιλάδα του Αχελώου.

Ο Κωστής κουβεντιάζει με τους κατοίκους για την ιστορία της περιοχής, το χθες και το αύριο, καταγράφει τις προσωπικές τους ιστορίες και τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επισκέπτεται τον συνεταιρισμό «Αρχαία Ωλενία» και μαθαίνει για τον «μαύρο χρυσό», όπως έχουν βαφτίσει την ελιά Καλαμών, αφού αποτελεί τον βασικό κορμό της τοπικής οικονομίας.

Παρακολουθεί ένα ιστορικό έθιμο, τους «Αρματωμένους», με τα παλικάρια να ξεσηκώνουν το χωριό τραγουδώντας και χορεύοντας. Οι γυναίκες του χωριού, με την χορωδία τους, μας αφιερώνουν κάτι απ’ την ψυχή τους και μας αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά της καθημερινότητας εδώ, στη Σταμνά.

Τέλος, μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από την ντόπια γαστρονομική παράδοση, καθώς και τις συνταγές για ξινοτύρι και χοιρινό με σέλινο.

Σημείωνεται ότι όλα  τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 418 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 19:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.