Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:00 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 22:02

Οι δρομικοί αγώνες - 4ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου και 4ο Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας αυτό το Σαββατοκύριακο 7-8/5/2022 στην Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας, αυτό το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου διοργανώνουν σε συνεργασία με τις Κοινότητες Σκάλας και Νεοκάστρου, τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Απανταχού Σκαλιωτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοκάστρου τις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις 4ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου 3.5 km Παιδιών και 4ο Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας  9.8 και 22 km Ενηλίκων.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00: Πύλη Κάστρου Ναυπάκτου. Εκκίνηση Παιδιών 4ο Ενετικό Μονοπάτι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9:00:  ΣΚΑΛΑ. ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ των Δρομικών εκδηλώσεων 9.5 και 21km

ΚΥΡΙΑΚΗ 11:30:  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  ΤΩΝ 9.5 km

ΚΥΡΙΑΚΗ 13:15:  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 21 km

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Διοργάνωσης κ.Δημήτρη Καραχάλια, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 παιδιά, ενώ οι συμμετοχές των ενηλίκων ανέρχονται σε 140. Σημειώνεται ότι, οι δύο ορεινές διαδρομές των 9.5 και 21km έχουν δύο βασικά κεντρικά σημεία. Το πρώτο είναι το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.χ. και από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, που ερχόταν τότε ο κόσμος για να θεραπευτεί από μεγάλες και σοβαρές ασθένειες. Και το δεύτερο είναι το κεντρικό ανοδικό βασικό μονοπάτι των 10 km, που ήταν η λεωφόρος της εποχής εκείνης, συνδέοντας την Έπαχτο (Ναύπακτο) με την ορεινή Ναυπακτία, μονοπάτι που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του παλιού γραφικού χωριού του Nεοκάστρου σε υψόμετρο 843 μέτρα.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Ντίνος Τσουκαλάς σημείωσε: «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώνουμε και πάλι τους δρομικούς αγώνες σε συνεργασία με το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας, τις Τοπικές Κοινότητες και τους Συλλόγους της Σκάλας και του Νεοκάστρου.  Ο Δήμος Ναυπακτίας στηρίζει τις αθλητικές εκδηλώσεις και επενδύει σε αυτές, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής των πολιτών όσο και σε επίπεδο εξωστρέφειας».

  • Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα covid που ισχύουν βάσει των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη και παρουσία ασθενοφόρου.  Παρούσα θα είναι και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.
Διαβάστηκε 548 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 22:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.