Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 18:16

15 Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές των έργων στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD/Leader

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Την επίλυση του προβλήματος στις πληρωμές των έργων (ιδιωτικών & δημόσιων) στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader, σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συζήτησε επιτροπή της Κ.Ε.Ε.Ε. με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα είναι έτοιμο ενώ ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε 15 Μαίου 2022 να έχουν την δυνατότητα οι Αναπτυξιακές εταιρείες στην χώρα να αναρτήσουν τα έτοιμα προς πληρωμή έργα. Απώτερο στόχο αποτελεί εντός του τρέχοντος μήνα να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Μαίου 2022, στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων. Παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων -Τρικάλων, κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης & Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής- καθώς και μέλη της επιτροπής πρωτογενούς τομέα & αγροτικών θεμάτων της Κ.Ε.Ε.Ε. Εκτός από τον υπουργό  κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν το Ταμείο Ανάκαμψης και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το νέο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2021-2027, τη χρηματοοικονομική στήριξη με χαμηλότοκο δανεισμό των αγροτικών επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αφορούν την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από φυσικές καταστροφές, την πρόσκληση για το υπομέτρο 8.1 και 8.2 του ΠΑΑ και άλλα που αφορούν διάφορες καλλιέργειες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε σύνδεση με την εμπορία και μεταποίηση των προϊόντων –ειδικότερα λόγω του κινδύνου από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα Επιμελητήρια δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την αμεσότητα και τις ενέργειες  στην επίλυση των ζητημάτων από τον υπουργό, κ. Γεώργιο Γεωργαντά καθώς και για την συνδρομή σε αυτό του γενικού γραμματέα, κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.

Διαβάστηκε 361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία