Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 09:49

Εντυπωσίασε «Το Θέατρο του τότε» από το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα του Δ. Αγρινίου (Photos)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το θερμό χειροκρότημα του θεατρόφιλου κοινού της πόλης, απέσπασαν οι συντελεστές στην πρεμιέρα της παράστασης «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ», την οποία παρουσίασε το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και το Τμήμα Ενηλίκων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου, το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινί

Η παράσταση «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ», είναι βασισμένη σε δύο αντιπροσωπευτικά κείμενα τα οποία περιγράφουν τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που κυριαρχούσαν στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος, μετά την επανάσταση του 1821: Στη «Γυναικοκρατία» του Δημήτρη Βυζάντιου και στον «Φιάκα» του Δημοσθένη Μισιτζή, τα οποία αποδίδονται εκφραστικά από τα παιδιά του Θεατρικού Τμήματος, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Κάτιας Ζαρκάδα.

Η Φανώ από τη «Γυναικοκρατία» του Δ. Βυζάντιου συναντά τον «Φιάκα» του Δ. Μισιτζή και μέσα από  χιουμοριστικούς διάλογους, παρελαύνουν Ελλάδα, Ανατολή και Ευρώπη.

Ο Βυζάντιος σατιρίζει εκπληκτικά τις συμπεριφορές που κυριαρχούσαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος μετά την Επανάσταση του 1821, και τα ήθη, τις τάσεις και  τις νοοτροπίες, των Ελλήνων της ταραγμένης και μεταβατικής εκείνης εποχής.

Ο Μισιτζής ξεκινώντας από μια, κατ’επίφασιν, διδακτική τάση μας δίνει ένα πολύτιμο δείγμα κοινωνικής κωμωδίας χαρακτήρων και ηθών, όπου ζωγραφίζει θαυμάσια την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα.

Οι Συντελεστές της παράστασης:

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

σκηνικά: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

κοστούμια: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

μακιγιάζ: ΓΚΕΛΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

κομμώσεις: ΒΙΒΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

φροντιστήριο: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΑΛΗ, ΛΕΝΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

βοηθός σκηνοθέτη: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ

παίζουν:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑ, ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, 

ΒΙΒΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΑΜΠΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ,

 ΛΙΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΜΑΡΑΒΕΛΗ, ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΤΑΛΑ, ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΜΠΟΥ,  

ΝΕΝΑ ΠΑΛΙΟΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΡΑΜΠΑΛΗΣ,  ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΕΛΕΒΙΣΤΑ, ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΣΚΛΕΠΟΥ, 

ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και το επόμενο διήμερο, Παρασκευή 6 και Σάββατο 7  Μαΐου 2022, στις 21:30στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Η είσοδος είναι ελέυθερη, με τα απαραίτητα δελτία εισόδου, τα οποία διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού θέσεων στο ταμείο του θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00.


Agrinio365 Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr)

Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα

Διαβάστηκε 615 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 09:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.