Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:13 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 20:56

Κυβέρνηση, ΔΕΗ & εισπρακτικές με τακτικές γκάνγκστερ ληστεύουν τους πολίτες: Τηλεφωνήματα εκβιασμού κατ’οίκον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πολίτες απέκτησαν χρέη για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη

Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία καταργεί τις εξορύξεις και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη κάτι που συγκρατούσε τις τιμές του, αγοράζει μόνο ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία, έχει «παγώσει» όλα τα προγράμματα ερευνών και γεωτρήσεων για φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να έχουν εκτιναχθεί οι τιμές από τον  Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η κατανάλωση να «σηκώνεται» μετά την κρίση του κορωνοϊού και θέλει να «καρφώνεται» η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όμως το φυσικό αέριο δεν διακόπηκε ποτέ και το ερώτημα είναι γιατί αυξήθηκε η τιμή του αφού η Ρωσία δεν το διέκοψε.

Να σημειώσουμε ότι το φυσικό αέριο μεταφέρεται από δύο επιχειρηματίες που έχουν στενή σχέση με την κυβέρνηση  (Ε.Μυτιληναίος και Δ.Κοπελούζος) και την ημικρατική ΔΕΠΑ.

Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ 4πλασιάζει την ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος και εν τέλει οι πολίτες έχουν φτάσει να χρωστάνε όλο το μισθό τους στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πριν μερικές μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε πως όποιος δεν πληρώνει πρέπει να του κόβεται το ρεύμα και πλέον «ανέλαβαν υπηρεσία» οι εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες μπαίνουν στα σπίτια των κυριολεκτικά αθώων πολιτών και τους απειλούν ότι αν δεν πληρώσουν λογαριασμούς που ξεκινούν από 100 ευρώ χωρίς να έχουν ανάψει… λάμπα ότι θα τους κόψουν το ρεύμα.

Άρα έχουμε μία κανονική συμμορία η οποία δημιουργεί τις συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης ων νοικοκυριών, εν συνεχεία έρχεται η ΔΕΗ που έχει το «πιστόλι» και το βάζει στον κρόταφο των ανυποψίαστων καταναλωτών και εν τέλει έχουμε εταιρίες όπως η Paladino οι οποίες πατούν την σκανδάλη, δηλαδή ενημερώνουν τη ΔΕΗ ότι «ο τάδε δεν πληρώνει και εμείς τον ενημερώσαμε ότι θα του διακοπεί το ρεύμα».

Και έτσι δημιουργούν τεράστια ψυχολογική αναστάτωση στα νοικοκυριά τα οποία δεν αρνούνται να πληρώσουν το ηλ. ρεύμα αλλά δεν είχαν κάνει καμία σύμβαση ότι θα πληρώνουν σε τιμές 3πλάσιες και 4πλασιες ή και περισσότερο την στιγμή που ούτε το φυσικό αέριο έχει διακοπεί ούτε η ροή πετρελαίου.

Το μόνο που είχε διακοπεί ήταν με απόφαση της κυβέρνησης οι εργασίες των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων και η διαδικασία εξόρυξης του βασικού προϊόντος καύσης που είναι ο λιγνίτης.

pronews.gr

Διαβάστηκε 602 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.