Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:36 πμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 19:48

Παναιτωλικός: Μια Ακαδημία με μεγάλη παραγωγή και προσφορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η οργάνωση και λειτουργία Ακαδημίας ποδοσφαίρου που θα τροφοδοτεί την ανδρική ομάδα, ήταν από τους πρώτους στόχους που έβαλε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας και οι συνεργάτες του όταν ανέλαβαν τα ηνία του Παναιτωλικού. Παράλληλα με την κατασκευή «στέγης» καθώς και σ’ αυτό τον τομέα όλα άρχισαν από το «μηδέν».

Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου EMILEON όπου το 2007 έγιναν οι πρώτες προπονήσεις της ομάδας Νέων, αποτέλεσε την αφετηρία. Από εκείνη την ομάδα ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Γιάννης Πασάς ήταν οι πρώτοι που πέρασαν την πόρτα της επαγγελματικής.

Η Ακαδημία αναπτύχτηκε σε όλα τα ηλικιακά Τμήματα Υποδομής. Εκατοντάδες παιδιά έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο EMILEON. Δεκάδες έγιναν επαγγελματίες στον Παναιτωλικό, πολλοί ανήκουν ακόμα στην ομάδα. Οι υπόλοιποι συνέχισαν αλλού και οι περισσότεροι αγωνίζονται σήμερα σε άλλες ομάδες σε όλες τις κατηγορίες (επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές) ακόμα και στο εξωτερικό.

Οι επαγγελματίες

Στον παρακάτω χάρτη γίνεται μια αποτύπωση των ποδοσφαιριστών που αναδείχτηκαν από τον Παναιτωλικό και αγωνίστηκαν εφέτος σε επαγγελματικές κατηγορίες, σε SL1, SL2, αλλά και στο εξωτερικό. Συνολικά 25 ποδοσφαιριστές, δηλαδή περισσότερες από δύο ενδεκάδες!


Μια ενδεκάδα στην ανδρική ομάδα

Ο Παναιτωλικός είναι από τις ομάδες της Super League 1 με τους περισσότερους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Μαλής, Λιάβας, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Χρ. Μπελεβώνης, Παρδαλός, Μπακαδήμας, αλλά και οι Στ. Μπελεβώνης, Φυτόπουλος, Σκιαδάς, Κοντογιάννης, που στην πορεία δόθηκαν δανεικοί, ήταν στο φετινό ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας. Το ένα τρίτο του ανθρώπινου δυναμικού.

Παναγρινιακός όπως… Παναιτωλικός

Πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε ομάδες της Γ’ Εθνικής σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δεύτερη στην ιεραρχία ομάδα της πόλης, ο Παναγρινιακός που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική τα δύο τελευταία χρόνια και βασίζεται σε ανθρώπινο δυναμικό που προέρχεται από τον Παναιτωλικό. Συνολικά 17 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν τη φετινή σεζόν: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Γκόλιας, Φραγκούλης, Αγρογιάννης, Κούσης, Πατίλας, Αλομπισάτ, Ντούλιας, Μήλιος, Τσάκνης, Παναγιωτόπουλος, Σκιαδάς, Γκασούκας, Καντάνης, Αϋφαντόπουλος, Τσιούνης.

Αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ακαδημία και τα Τμήματα Υποδομής του Παναιτωλικού αγωνίζονται σε ερασιτεχνικές ομάδες της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ποδοσφαιριστές που έχουν σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις και βοηθούν με την παρουσία τους τις ομάδες που αγωνίζονται, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα και το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Γεμάτη η δεξαμενή

Εκατοντάδες παιδιά από την ηλικία των 5 ετών ανήκουν σήμερα στην Ακαδημία του Παναιτωλικού, αλλά και στα μεγαλύτερα ηλικιακά Τμήματα που αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα. Εκπαιδεύονται από καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό για φτάσουν ψηλά.

Έως σήμερα 43 ποδοσφαιριστές των Τμημάτων Υποδομής υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Με τη δουλειά που γίνεται είναι βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώνει κάθε χρόνο.

 

Διαβάστηκε 459 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.