Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:31 πμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 13:35

ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: Χωρίς νερό χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα στο νομό με τις περισσότερες λίμνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κάνει λόγο «για σωρεία προβλημάτων για τους βιοπαλαιστές αγρότες» την ώρα που είναι, όπως τονίζεται, «χωρίς νερό χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα στο νομό με τις περισσότερες λίμνες». Η ανακοίνωση:

Σωρεία προβλημάτων για τους βιοπαλαιστές αγρότες αναδείχθηκαν στις επαφές του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση

Τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), αναδείχθηκαν στις συναντήσεις που είχε το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ του νομού, με τις διοικήσεις δύο Οργανισμών και συγκεκριμένα, του Καινούργιου και της Παραβόλας.

Πρόκειται για δύο ΤΟΕΒ η λειτουργία των οποίων έχει παύσει για χρόνια, λόγω της μη ηλεκτροδότησής τους από τη ΔΕΗ, για χρέη που έχουν προς την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σωρεία προβλημάτων συνολικά στην αγροτική παραγωγή, που μεγεθύνονται για τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Εκτιμάται, ότι μόνο από το ΤΟΕΒ της Παραβόλας, από τα 8.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων γης, σήμερα αρδεύονται μόλις 2.000, αφού ο Οργανισμός δεν λειτουργεί, παρά το γεγονός, όπως σημειώθηκε και από τη διοίκησή του, ότι οι αγρότες πληρώνουν τις εισφορές τους. Τονίστηκαν και τα διαχειριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ΤΟΕΒ, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, χωρίς μέχρι και σήμερα να βρίσκεται λύση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ συνολικά για την αγροτική παραγωγή, επισημαίνοντας πως η ίδια η λειτουργία των ΤΟΕΒ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει τραγικά αποτελέσματα, ένα από τα οποία είναι και η αντιμετώπισή τους από τη ΔΕΗ και τους πάροχους ρεύματος ως ιδιωτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα και τη διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων νερού, που αφορά και άλλους παρόμοιους Οργανισμούς στο νομό. Πρόκειται για συνέπειες που επιβαρύνουν και τους βιοπαλαιστές αγρότες, εφόσον δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν, αυξάνουν τα έξοδά τους, μεγαλώνοντας τα αδιέξοδά τους.

Παράλληλα, ανέδειξε για αυτή την κατάσταση της διαχρονικές ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κα) που αντιμετώπιζαν και τα ΤΟΕΒ με την συγκεκριμένη πολιτική, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση των προβλημάτων τους. Δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων από πλευράς ΚΚΕ και με ερωτήσεις στη βουλή, καλώντας ταυτόχρονα και σε κινητοποίηση τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Με το ΔΣ του ΑΣ Ξηρομέρου και περιοδεία στην Πάλαιρο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τελευταίοι συνολικά και ιδιαίτερα με την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, κυριάρχησαν και στη συνάντηση του Νίκου Παπαναστάση, με το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου, το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά και στην περιοδεία που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Πάλαιρου, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Κυριάρχησαν στις συζητήσεις οι αυξήσεις στις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια σε συνδυασμό με τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ και τη γενικότερη ακρίβεια που πλήττει το λαό. Από την πλευρά του κλιμακίου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και του βουλευτή του ΚΚΕ, επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης με όλους τους τρόπους της πάλης του λαού και των αγροτών, συμμαχίας τους με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, σε ρήξη με τις έως και σήμερα εφαρμοζόμενες πολιτικές της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων που στηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Στον Αστακό το Σάββατο

Το πρόγραμμα του Νίκου Παπαναστάση, τέλος, συνεχίζεται το Σάββατο 30 Απρίλη, όπου στις 11:30πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο λιμάνι του Αστακού, στο καφενείο «Μπουκουβάλα», με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Το “παρών” έχουν ήδη δηλώσει, κάτοικοι και φορείς τους, που αντιτίθενται στην δημιουργία ΠΟΑΥ στην περιοχή.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 500 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/