Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:13 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 18:34

Αλέξανδρος Λύρα - “Του Μοναχού Ο Δρόμος 11”: Ένα ακόμη διαμάντι στη συλλογή των Μοναχοδρόμων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλέξανδρος Λύρα - “Του Μοναχού Ο Δρόμος 11”: Ένα ακόμη διαμάντι στη συλλογή των Μοναχοδρόμων

Σταθερή αξία πλέον αποτελεί ο Αλέξανδρος Λύρα και η κρητική λύρα του, όταν μιλάμε για πρωτοπορία και ανατροπή στα μουσικά δρώμενα. Μέσα από την μοναδική τεχνική του και με την αστήρευτη έμπνευση που τον διέπει αποδεικνύει πόσο μπροστά από την εποχή μας είναι , ο μάγος της λύρας επανέρχεται κάθε φορά και με μια έκπληξη για τα αυτιά και τα μάτια του κοινού. Ταυτότητα για εκείνον βέβαια αποτελούν οι “Μοναχικοί Δρόμοι”, ένα σύνολο δικών του συνθέσεων, εμπνευσμένες από τα βιώματα του, τα συναισθήματα και την επαφή του με κάθετι επίγειο και υπερφυσικό.

Ένας Μοναχικός Δρόμος λοιπόν έρχεται και συγκεκριμένα το «REQUIEM/ΡΕΚΒΙΕΜ» τώρα να προστεθεί στο εκπληκτικό αυτό μουσικό sequel· πάντα μαγικός, απρόβλεπτος, εμπνευσμένος , με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές, αλλά και πάντα ένα επίπεδο πιο πάνω μουσικά και οπτικοακουστικά!

Ο ιδιαίτερος ήχος της κρητικής λύρας μέσα από μελαγχολικές μελωδίες συνδιάζεται με το ξεσηκωτικό beat, με τεχνικές και σόλα ασύλληπτων ταχυτήτων, ενώ ο συνδιασμός με τα ορχηστρικά ακούσματα, δημιουργούν ένα εξαίσιο δείγμα κινηματογραφικής μουσικής!

Στο πλάι του Αλέξανδρου είναι ο Dark Lyra, η σκοτεινή πλευρά του, που αποζητά δικαίωση και δικαιοσύνη! Έκπληξη φυσικά για το κοινό αποτελεί ο Fusion, ένας ακόμη ήρωας της σειράς των εξελιγμένων πια Μοναχοδρόμων, που συναντάμε εδώ για πρώτη φορά! Τραχύς, ευθύς, χωρίς φραγμούς και πρέπει, μιλάει ανοικτά για ανθρώπους και καταστάσεις, μέσα από την τρέλα της λογικής!  

Το Ρέκβιεμ , άριστος συνεχιστής του Εξόρντιουμ (Μοναχικού Δρόμου 10), αποτελεί γροθιά στο στομάχι και μια διαρκή αποκάλυψη όσων ο Αλέξανδρος θέλει να φωνάξει δυνατά! 

Σαν μια κραυγή που έρχεται να αποδώσει τα δίκαια για όλους εκείνους που δρουν και ζουν με γνώμονα την αδικία, την διπροσωπεία, την περιφρόνηση και το δήθεν.

Ας αφαιθούμε να απολαύσουμε το μουσικό αυτο ταξίδι σε όλο του το κινηματογραφικό μεγαλείο που αποτύπωσε με την κάμερα του ο Νίκος Κουτάντος και ολοκληρώθηκε στο στούντιο ηχογράφησης του Μιχάλη Ζαμπετάκη.

Διαβάστηκε 255 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία