Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:50 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 21:44

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKWON-DO ITF: «Η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των αθλητών, των σωματεία και της ΑΟΤΕ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKWON-DO ITF

«Η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, είναι το αποτέλεσμα

της δουλειάς των αθλητών, των σωματεία και της ΑΟΤΕ»

Οι δηλώσεις 5 ομοσπονδιακών προπονητών των Ουζούνη,

Ποτουρίδη, Πλασκασοβίτη, Ντόβα και Φωτιάδη

για την κυριαρχία της Εθνικής μας, στο Ευρωπαϊκό ταεκβοντό ITF. 

«Οι αθλητές και οι αθλήτριιές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πέτυχαν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης. Στην Κροατία επιβεβαιώθηκε και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στους συλλόγους μας, αλλά και ο ιδανικός συντονισμός όλων από την Ομοσπονδία. Μια συνεργασία που έφερε δίκαια την χώρα μας στην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ταεκβοντό ITF. Η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των αθλητών, των σωματεία και της ΑΟΤΕ».

Δηλώσεις πέντε ομοσπονδιακών προπονητών της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό ITF της Κροατίας, εκεί όπου η Ελλάδα ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια κατακτώντας την πρώτη θέση με μεγάλη διααφοράα από τις άλλες συμμετέχοντες χώρες.

Οι πέντε ομοσπονδιακοί προπονητές συνέχισαν μιλώντας για την μεγάλη επιτυχία στο Πόρεκ, αλλά και για το μέλλον του ταεκβοντό ITF στην χώρα μας.

Ουζούνης Γιάννης (Ομοσπονδιακός προπονητής - Θεσσαλονίκη): «Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές στην Κροατία κατακτώντας την πολυπόθετη 1η θέση στην Ευρώπη και δείχνοντας ότι είμαστε αναμφίβολα ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες του αθλήματος και παγκοσμίως.

Φυσικά η προσπάθειά μας δεν σταματά και πρέπει με σκληρή και συστηματική δουλειά, αλλά και συνεργασία όλων, να μείνουμε στην κορυφή. Οι συνθήκες για το άθλημά μας είναι ιδανικές με την ΑΟΤΕ να μας παρέσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές».

Ποτουρίδης Άγγελος (Ομοσπονδιακός προπονητής - Θεσσαλονίκη): «Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση. Παρουσιάσαμε μια πολύ δεμένη ομάδα, οι αθλητές μας έδωσαν το μέγιστο, έχοντας άψογη συνεργασία με τους προπονητές τους, με την Ομοσπονδία να είναι συνεχώς δίπλα σε όλους μας. Όλα λειτούργησαν άψογα και το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά.

Το επίπεδο της ομάδας μας ήταν πολύ ανώτερο των άλλων χωρών, σημειώνοντας βέβαια και την απουσία της Ρωσίας».

Πλασκασοβίτης Πέτρος (Ομοσπονδιακός προπονητής - Πάργα): «Η επιτυχία ήρθε δίκαια. Σημαντική η συμβολή όλων.

Πρώτον οι αθλητές μας δεν σταμάτησαν την επίπονη προσπάθειά τους ούτε μέσα στον κορονοϊό και τον τελευταίο καιρό την ολοκλήρωσαν ιδανικά. Δεύτερον, οι σύλλογοι και οι προπονητές συνεργάστηκαν άψογα για να ολοκληρωθεί μ’ επιτυχία η προετοιμασία. Τρίτον και πολύ σημαντικό η πολύ καλή οργάνωση της ΑΟΤΕ που φροντίζει να λειτουργούν όλα σωστά και να είναι συνεχώς δίπλα μας.

Το Ελληνικό ταεκβοντό ITF έχει δημιουργήσει την δική του Σχολή και έχει ανέβει πολύ το επίπεδο.».

Ντόβα Αναστασία (Ομοσπονδιακή προπονήτρια - Αθήνα): «Έγινε ένα από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά, με την Εθνική μας να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια. Οι αθλητές μας έκαναν πράγματι εξαιρετική εμφάνιση. Όλοι εμείς οι προπονητές νοιώθουμε διακιολογημένα πολύ χαρούμενοι από τα αποτελέσματά τους, αλλά και από την συνολική εικόνα.

Γίνεται πολύ καλή και σημαντική δουλειά στους συλλόγους μας, ενώ υπάρχει και πολύ καλή συνεργασία και με την Ομοσπονδία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στο φινάλε των αγώνων με την Εθνική μας να κατακτά τα 6 χρυσά μετάλλια!, δείχνοντας ότι ήταν αδιαφιλονίκητα η πιο δυνατή ομάδα της διοργάνωσης».

Φωτιάδης Φώτιος (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Η εμφάνιση της Εθνικής μας ήταν εντυπωσιακή. Οι αθλητές μας έδειξαν τις μεγάλες τους δυνατότητες και δίκαια πήραν την πρωτειά. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους συλλογικούς προπονητές, ενώ συμμετέχουν και σε πολύ δυνατές διοργανώσεις και εσωτερικά και στο εξωτερικό, πέρα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Προσωπικά θα σταθώ και στους βετεράνους αθλητές που κατέκτησαν 6 χρυσά, 4 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια, αν και συμμετείχαμε μόνο με 7 αθλητές. Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή».

  • Η εντυπωσιακή Εθνική μας ομάδα ταεκβοντό ITF, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές της 52 χρυσά μετάλλια και την 1η θέση στην Ευρώπη. Οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις στο Πόρεκ της Κροατίας και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων, στο οποίο συμμετείχαν 27 χώρες.
  • Η τελική κατάταξη μεταλλίων (27 χώρες): 1. Ελλάδα 138 συνολικά μετάλλια (52 χρυσά, 42 αργυρά, 44 χάλκινα), 2. Τσεχία 72 (19-23-30), 3. Βουλγαρία 63 (15-18-30), 4. Σλοβενία 18 (5-3-10), 5. Ουκρανία 9 (4-1-4), 6. Αγγλία 25 (3-7-15), 7. Εσθονία 19 (2-6-11) 8. Λετονία 4 (2-0-2).

aote.dt.22.22.f2

Διαβάστηκε 392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.