Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:47 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 14:02

Μελέτη για τον αντίκτυπο του LEADER στην ισορροπημένη χωρική ανάπτυξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το LEADER είναι αποτελεσματικό στην ανάπτυξη λύσεων για την αντιμετώπιση προκλήσεων και ευκαιριών οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με τον αντίκτυπο του LEADER στην χωρική ανάπτυξη.

Η bottom–up μεθοδολογία παρέχει σύνθετες και τοπικά προσαρμοσμένες λύσεις σε πολλές προκλήσεις αγροτικής ανάπτυξης χρησιμοποιώντας σχετικά περιορισμένους πόρους.

Η μελέτη υποδηλώνει ότι οι ισχυρότεροι τομείς του LEADER είναι η δημιουργία και η συντήρηση θέσεων εργασίας, η τοπική προστιθέμενη αξία των προϊόντων και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων. Ενώ τα ευρήματα της μελέτης είναι συντριπτικά θετικά, εντοπίστηκαν ορισμένοι τομείς προς βελτίωση, ιδίως όσον αφορά την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων του συστήματος διακυβέρνησης και παροχής. Αυτά περιλαμβάνουν βελτιωμένη επικοινωνία και αποσαφήνιση των ρόλων στο LEADER, απλοποίηση των διαδικασιών, ενισχυμένη συνεργασία και νέους δείκτες για την καλύτερη αποτύπωση των αποτελεσμάτων του LEADER.

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστηκε 452 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία