Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 19:06

Παναιτωλικός: Η βελτίωση και η αναμενόμενη ανανέωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα «καναρίνια» εμφανίστηκαν βελτιωμένα μεσοεπιθετικά και η παραμονή του 49χρονου τεχνικού στον πάγκο τους προέβαλε ως ένα φυσικό επακόλουθο.

Με το (πολύ) αριστερό ξεκίνησε ο Παναιτωλικός τα play outs καθώς μετρά τρεις ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, εξέλιξη που προκάλεσε την «έκρηξη» τόσο του προέδρου του Μάκη Μπελεβώνη όσο και του τεχνικού του Γιάννη Αναστασίου.

Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την εικόνα των «κυανοκίτρινων» στη regular season, όπου επί της ουσίας εξασφάλισαν την παραμονή τους και το τρέχων τουρνουά τους βρήκε, κακά τα ψέμματα, χωρίς «καρδιοχτύπια».

Κάτι που δεν συνέβη τόσο πρόπερσι όσο κυρίως πέρσι, όπου εξασφάλισαν την παραμονή τους μέσω της διαδικασίας των μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη και έσωσαν την παρτίδα μόλις στο 83′ της δεύτερης αναμέτρησης του ζευγαριού.

Τα παραπάνω στοιχεία σε συνάρτηση με την καλή τους εικόνα ήταν τα «στοιχεία» που τα οδήγησαν πρόσφατα στην ανανέωση της συνεργασίας τους με τον 49χρονο τεχνικό, ώστε να μπουν από νωρίς οι «βάσεις» για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η (νέα) συμφωνία που υπήρξε με τον Αναστασίου προέβαλε μάλλον ως φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και παρότι στην μπάλα οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, στην περίπτωση του Παναιτωλικού αποτυπώνεται ανάγλυφα η βελτίωσή του στο μεσοεπιθετικό σκέλος, εκεί δηλαδή που «πόναγε» πολύ.

Ας δούμε λοιπόν τα συνολικά του στατιστικά σε βασικές κατηγορίες, όπως καταγράφονται μέσω του Wyscout, όπου παρατηρείται αύξηση σε όλα τα επιμέρους δεδομένα, με πλέον χαρακτηριστικό το 42,5% σε ποσοστό αναλογίας του πόσες αντεπιθέσεις του καταλήγουν και σε τελική, κάτι που αποτυπώνει ανάγλυφα πως συχνά απλώνει σωστά το παιχνίδι του μέσα στο γήπεδο.


Η ομάδα πέρσι κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι…

*Σημείωνε 0,61 γκολ, χαμηλότερα μάλιστα από τα xG της ήταν 0,79.

*Εκανε 6,27 τελικές, εκ των οποίων περίπου δύο ήταν on target (32,9%).

*Εβγαζε 78 εύστοχες προωθητικές πάσες, εκ των οποίων λιγότερες από 29 ήταν στο επιθετικό της τρίτο.

*Το 17% των αντεπιθέσεών της συνδυάζονταν με τελική, ενώ η σχετική επίδοσή της σε κόρνερ και φάουλ που κέρδιζε γύρω από τα αντίπαλα καρέ ήταν 13,6% και 17,8% αντίστοιχα.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ
Βαθμοί
: 28
Νίκες: 6
Ισοπαλίες: 10
Ηττες: 17
Γκολ: 20
*Δεν υπολογίζονται οι δύο αγώνες του μπαράζ με την Ξάνθη.

Η ομάδα φέτος κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι…

*Σημειώνει 1.03 γκολ, κοντά στα xG της που ανέρχονται στα 1,09.

*Κάνει 9,93 τελικές, εκ των οποίων σχεδόν τέσσερις είναι on target (37,9%).

*Βγάζει 94 εύστοχες προωθητικές πάσες, εκ των οποίων οι 33 είναι στο επιθετικό της τρίτο.

*Το 42,5% των αντεπιθέσεών της συνδυάζονται με τελική, ενώ η σχετική επίδοσή της σε κόρνερ και φάουλ που κερδίζει γύρω από τα αντίπαλα καρέ είναι 35,4% και 19,6% αντίστοιχα.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΕΖΟΝ
Βαθμοί
: 32
Νίκες: 9
Ισοπαλίες: 5
Ήττες: 15
Γκολ: 30
*Σε τέσσερα παιχνίδια λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 387 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.