Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:26 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 19:14

Κακόβουλο δίλημμα Μεσολογγίου για την διχοτόμηση της Μητρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1. Στο Ιερό Μεσολόγγι πασχίζουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την διχοτόμηση της Μητρόπολης και αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε επιστολή του προς Πρωθυπουργό, με την οποία βάζει το δίλλημα ότι ενδεχόμενη διχοτόμηση συνεπάγεται και την διαίρεση του Νομού και προσπαθεί έτσι να εμφανίσει το ζήτημα ως πολύπλοκο, δαπανηρό και ασύμφορο ώστε να αποτραπεί η διχοτόμηση.

2. Αυτό το επιχείρημα που σκαρφίσθηκαν, είναι έωλο, παραπλανητικό, κακόβουλο και φυσικά εκ του πονηρού για τους παρακάτω λόγους:

  α) Κατ αρχήν πουθενά στην Ελληνική νομοθεσία δεν υποχρεούται η πολιτεία να διχοτομήσει  περιφερειακή ενότητα λόγω διχοτόμησης μητρόπολης και πράγματι τα όρια μητροπόλεων δεν ταυτίζονται πάντα με τα αυτοδιοικητικά όρια.

  β) Αποσιωπούν το γεγονός ότι το Αγρίνιο είναι πληθυσμού άνω των 100.000 κατ. και γεωγραφικά κεντρικό.

  γ) Αδιαφορούν για την ουσιαστική διαποίμανση, αφού όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση υπάρχουν πάρα πολλές Ενορίες ιδιαίτερα του Βάλτου οι οποίες λόγω και των αποστάσεων από Μεσολόγγι δεν είναι δυνατόν να ιδούν Δεσπότη στην Ενορία τους ούτε μια φορά στην θητεία του ως Ποιμενάρχη.

  δ) Φέρνουν ως παράδειγμα και συσχετίζουν ως μέτρο σύγκρισης Αχαΐα με Αιτωλ/νία, παράδειγμα το οποίο είναι ατυχές αφού παραβλέπουν όχι μόνο την γεωμορφολογία των μεγάλων  αποστάσεων της Ατωλ/νίας αλλά και το γεγονός ότι η Αχαΐα υπολείπεται σε έκταση και για να φτάσει την έκταση της Αιτωλ/νίας, πρέπει να προστεθεί η Ηλεία.

3. Πέραν των ανωτέρω αναφύεται εύλογο το ερώτημα: Tι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Γιατί ανακατεύεται ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος στα εκκλησιαστικά και τα αυτοδιοικητικά; Η απάντηση είναι απλή: Θέλουν να κρατάνε εκκλησιαστικά και αυτοδιοικητικά σε ομηρία την μεγάλη μάζα των Αιτωλοακαρνάνων αποσκοπώντας σε οικονομική εκμετάλλευση, αδιαφορώντας για τον οικονομικό μαρασμό ξωμάχων κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

4. Ας σπεύσουν λοιπόν οι παράγοντες του Αγρινίου, της Ναυπάκτου και της Αμφιλοχίας να ενημερώσουν σωστά τον Πρωθυπουργό για να αποτρέψουν την επιχειρούμενη παραπλάνησή του για να μην ξεμείνουμε σαν αδέσποτα και απολωλότα πρόβατα.

5. Απευθυνθείτε κύριοι στον Κυβερνήτη μας και πέστε του: Φαντάζεστε τα Χανιά (πατρίδα καταγωγής) χωρίς τουρισμό, χωρίς την σωρεία των πανεπιστημιακών τμημάτων, με υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες υποδομές, με την πολιτειακή αμεριμνησία που απολαμβάνουμε εμείς, να είχαν υπερδιπλάσια της ενδοχώρας που έχουν, με τα κακοτράχαλα οδικά δίκτυά μας, να υπαγόταν εκκλησιαστικοαυτοδιοικητικά  στο Ρέθυμνο;

6. Φαντάζεστε  την Μητρόπολη Χανίων κομματιασμένη σαν της Ναυπάκτου με ένα κομμάτι δυτικά και ένα κομμάτι ορεινό 12 Ενοριών  κάπου στα όρια μεταξύ Ρεθύμνου και Ηρακλείου; Αναλογισθείτε τα Χανιά να επιζητούν την εκκλησιαστικοδιοικητική τους αναδιάταξη, το δε Ρέθυμνο ως πρωτεύουσα του Νομού Ρεθυμνοχανίων να ανθίσταται τεχνηέντως ποντάροντας στη δυνατότητα της μειοψηφίας να αμφισβητεί και να σαμποτάρει τα δικαιώματα της πλειοψηφίας!

7. Αυτά τα αλλοπρόσαλλα και τραγελαφικά συμβαίνουν στην Αιτωλ/νία και συντηρούνται από την πείσμονα τακτική του Μεσολογγίου. Αυτά συνεπάγονται και τον εγκλωβισμό των τοπικών κοινωνιών σε παθογένειες και ταλαιπωρίες με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση και υπανάπτυξη. Αυτά δεν τα γνωρίζει ο Πρωθυπουργός και δεν θα τα μάθει, αν δεν του τα καταθέσετε.

Θα αναλάβετε τις ευθύνες σας κύριοι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες του Νομού; Γιατί σιωπάτε; Γιατί δεν μιλάτε; Τι φοβάστε; Θα κριθείτε από τον λαό και τον Θεό! 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 612 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 20:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.